Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon’dan Kredi Kartı Okuyucusu: Amazon Local Register

Amazon’dan Kredi Kartı Okuyucusu: Amazon Local Register

Amazon yeni tanıttığı kredi kartı okuyucusuyla mobil ödeme sistemleri alanında kendine yer açtı.

Amazon Local Register ile Amazon kendi kredi kartı okuyucusunu duyurmuş oldu. Sıra satıcıların okuyucu için web sitesi üzerinden hesap açıp Amazon AppStore, Google Play ve Apple AppStore’da bulunan ilgili uygulamayı telefon veya tabletlerine yüklemelerinde. 10 dolara edinilen okuyucu tüm satış takiplerini uygulama üzerinden çeşitli parametrelere göre raporluyor.

Okuyucu iOS 7 ve üstü sürümlü Apple, Android 4.0.4 ve üstü sürümlü Android cihazlarla Fire tabletlerine uyumlu.

https://www.youtube.com/watch?v=M6YXllIqD_E
Amazon bu hamlesiyle beraber mobil ödeme sistemlerinin en eski oyuncusu Square ile karşılaştırılmaya başladı. Business News Daily’nin yaptığı karıştırmanın kazananı Square olsa da, Amazon şimdilik düşük işlem bedeliyle cazip bir konuma sahip. Özellikle Amazon’un özel bedel imkanına 31 Ekim’e kadar kaydolanlar her bir işlemde paralarını muhafaza edebilecek. 

Çevrim içi satış piyasasındaki egemenliğinden sonra, Amazon’un perakende satış piyasasına girerken de çevrim içi piyasasındaki büyümesine benzer bir yöntem deneyeceği tahmin ediliyor. Günümüzdeki çevrim içi satışlarının %60’tan fazlası bağımsız işletmelerden geldiği ile Amazon’un küçük ve orta ölçekli işletmeler için değer yaratan en büyük sistem olduğu düşünüldüğünde firmanın kart okuyucusunu da sadece yerel kapsamda ABD’de başlatması anlamlı bulunuyor. Square’in en son küçük ölçekli işletmeler için analiz aracı geliştirdiğini duyurmasıysa rekabetin iyice kızışacağına dair yorumları beraberinde getirecek gibi.

Görsel: abc7chicago.com