Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gizli Reklam

Gizli Reklam

Herkese merhaba;

İlk haberim olduğu için çok heyecanlıyım:) Tam 2 haftadır haberi yapmaya çalışıyorum ancak malesef bir türlü resim çekmeye fırsatım olmadı.Art’ta biliyor.
Bu arada Sayın hocam Art’a teşekkür ediyorum. ARTanubis Haber Hazırlama Eğitim Ltd Şti’nin ilk öğrencisiyim. Kendisi çok sert bir hocadır.Cetveli devamlı elindedir.  Ancak cetveli bile stylish. Güne göre renk ve şekil değiştiriyor:)

Gelelim habere. Bilmeyenlere biraz anlatmak istiyorum. İlaç sektörü her açıdan reklama çok kısıtlı. Kendi müşterinize bile reklam yaparken inanılmaz kısıtlamalar ile karşı karşıyasınız. Ağzınızdan çıkacak her söz için referans gerekmekte.Hangi literatür, hangi çalışma, elindeki kanıt ne diye adamın yakasına hemen yapışıveriyorlar. Biz de bu konuda uzman Art. Örneğin biz pazarlama olarak bir şey yapmak istediğimizde Art’a gidiyoruz. Art diyorki: ” Resmi Gazetede yayınlanan 6500. kuralın 35.bendinin 3 karaköküne göre bunu yapabiliriz. Ancakkkkk. Üye olduğumuz kuruluşun presiplerine göre bu gri alanda kalmaktaaa. Yani yapabiliriz ancak tehlikeli, en iyisi bu projeyi iptal edelim” der ve ekler ” Sıradaki”

Durum böyle olunca, yaratıcılık değişik boyutlara kayıyor. Tıpkı Pfizer’ın yaptığı gibi. Değişik ve yaratıcı bir reklam. Daha doğrusu hatırlatıcı. Ürün ismi yasak- etken madde ismi yasak- her şey yasak…
Bu reklamı bu ayki dergilerin çoğunda gördüm. Ürünün rengi mavi , sembolü nazar boncuğu..Sevgililer günü ile de bağlantısı var ( herkesin olmasın – sorunlulara:)).
Bilin bakalım bu ne reklamı ?