Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleneksel Zencefilli Kurabiye Evlere Modern IKEA Mobilyaları

Geleneksel Zencefilli Kurabiye Evlere Modern IKEA Mobilyaları

IKEA Kanada, Gingerbread Höme adlı ücretsiz kurabiye montaj kitleriyle eğlenceli bir Noel aktivitesi sunuyor.

19. yüzyılda – bazı kaynaklara göre 16. yüzyılda – Almanya’da başlayan zencefilli kurabiye ev geleneği dünya genelinde Noel’in vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Hatta bu geleneğin Hansel ile Gretel masalını etkilediği de düşünülmekte. Masaldaki o şekerlerle kaplı kurabiye ev oldukça süslü, iddialı ve eski tip bir ev olarak zihinlerimize kazınmış. İşte Noel’de yapılan kurabiye evler de aynı şekilde geleneksel bir görünüme sahip. IKEA Kanada bu yıl insanların geleneksel kurabiye evlerini modernleştirmelerine yardımcı olacak bir kampanyayla karşımızda. Bu kampanya için Gingerbread Höme adlı gerçek IKEA montaj kitlerine dayalı kurabiye montaj kitleri yayınlandı.

Geleneksel kurabiye evlere IKEA stilinde minimalist dokunuşlar

Gingerbread Höme kiti, IKEA’nın en popüler parçalarından esinlenerek mobilya şeklinde kurabiyeler yaratmayı sağlayacak talimatlar içeriyor. Bu kit sayesinde BILLY kitaplık, JOKKMOKK masa ve sandalyeler, MALM karyola ve daha fazlasının kurabiye versiyonlarını pirişip monte etmek mümkün. Normal IKEA mobilyalarında olduğu gibi, her tasarım için takip etmesi kolay talimatlar hazırlanmış. Ancak bu defa Allen anahtar yerine biraz mutfak malzemesine ihtiyaç var.

IKEA’ya göre bu kitler evde ailecek yapılabilecek eğlenceli bir etkinlik. Kit gerçek IKEA tarzını yansıttığı için bu sıcacık Noel deneyimine de en iyi şekilde markanın damgasını vuruyor.

Gingerbread Höme kitlerinin yapım kılavuzları IKEA Kanada’nın internet sitesinde ücretsiz olarak tüm dünyanın kullanımına sunulmuş. Ayrıca kurabiye yapımı için gerekli mutfak malzemeleri eksik olanların bunları hemen IKEA’dan satın alabilmesi için de gerekli linkler kılavuzların altına yerleştirilmiş. IKEA’nın kurabiye mobilyalarını yapanlar, bu kurabiyeleri #IKEAHoliday etiketiyle sosyal medyada paylaşmaya davet edilmiş.

Kiti kullanıp kurabiye mobilyaları yapanların paylaşımlarımdan örnekler:

Görsel: IKEA Kanada