Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gigi Hadid, Hangi Son Model BMW M2’nin İçinde?

Gigi Hadid, Hangi Son Model BMW M2’nin İçinde?

BMW, 360 derece kamera deneyimiyle hazırlanan reklam filminde süper model Gigi Hadid’in hızla hareket eden son model 5 M2’den hangisinin yolcu koltuğunda oturduğunu tahmin etmemizi istiyor.

BMW’nin yeni reklam filminde süper model Gigi Hadid’i gözden kaçırırsanız bunun sebebi muhtemelen Alman otomobil üreticisinin 2016 model gösterişli ve atak spor otomobilinin daha ilgi çekici olmasından kaynaklanıyordur.

KBS ve Serviceplan ajansları, moda ikonu ve Instagram’ın popüler kimliklerinden biri olan Hadid’le bir araya geldi ve BMW’nin bu yüksek hızlı oyunu için süper modelin biçilmiş kaftan olduğuna karar verdi.

Tüm çekiciliğiyle dar ve kırmızı bir elbise ve sivri topuklu ayakkabılar içinde salınır halde gördüğümüz Hadid, 3 metalik mavi BMW M2 Coupé’nin bir tanesinin yolcu koltuğuna geçiyor. Ardından, bu 3 otomobile sağlı sollu manevralarla 2 tane daha katılıyor.

Sonunda, 5 otomobil de duruş çizgisinde yerlerini alıyor ve reklam, izleyicilerden Hadid’in hangi M2’de olduğunu tahmin etmelerini istiyor. Aslında BMW’nin burada yapmak istediği, izleyicilerin güzel modelin hangi araçta olduğuna videonun başından sonuna kadar odaklanmalarını sağlamak. Sürekli birbirini geçip farklı dizilimler oluşturan ve art arda sıralanan BMW’ler arasında Hadid’in içinde olduğu M2’yi takip etmekte biraz zorlanabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=V6dm7gFFFgs
Normal ve 360 derece kamerayla çekilen reklam filminin standart YouTube versiyonunda Hadid’in aracını bulmak 360’lık versiyonuna kıyasla daha kolay. Ancak, işin içine sanal gerçeklik deneyimi girdiğinde araçları farklı açılardan takip etmek zorunda kaldığınız için durum biraz daha karmaşık bir hal alıyor. Şayet, videoyu akıllı telefonunuzdan 360 derece izliyorsanız, hızla yol alan M2’leri telefonunuzu yalnızca farklı açılarda döndürerek takip edebiliyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=OwDtPixqJLc
Eğer Gigi Hadid hayranıysanız, kampanyanın internet sitesi EyesonGigi.com’da Hadid’in otomobilden inerken saçlarını düzeltip kameraya kocaman gülümsediği daha detaylı bir video yer aldığını da söyleyelim.

Quantum of Solace ve Monster’s Ball filmlerinin yönetmeni Marc Forster tarafından yönetilen, görüntü yönetmenliğini Avatar ve The Equalizer filmlerinde imzası bulunan Mauro Fiore’nin üstlendiği reklam filmi için Tool yapım şirketiyle çalışıldı. Çekimler için ise Mojave çölünde bir uçak pisti tercih edildi.

Künye:

Reklamveren: BMW Global ve BMW Kuzey Amerika
Başlık: “Eyes On Gigi Hadid”
Reklam Ajansı: KBS, Serviceplan
KBS:
Küresel Yetkili Yaratıcı Yöneticiler: Jonathan Mackler, Dan Kelleher
Üst Yaratıcı Yönetmen: Paul Renner
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Nigel Gross
Kıdemli Metin Yazarı: Ben Cascella
Kıdemli Yapımcı: Melissa Tifrere
Grup Hesap Yöneticisi: Samantha Smeach
Hesap Süpervizörü: Keisha Townsend
Stratejik Planlama: Benjamin Zoll
Serviceplan:
Küresel Yetkili Yaratıcı Yönetici: Alex Schill
Yaratıcı Yönetmen: Michael Wilk
Uluslararası Hesap Yöneticisi: Sabrina Schwartz
Sanat Yönetmeni: Sanaz Shaafy
Kıdemli Metin Yazarı: Angeliki Karnoupaki
Çevrimiçi Hesap Yöneticisi: Kim-Julien Korkmaz
Konsept: Patrick Hoyer
Tasarım: Christian Mellin
Prodüksiyon Şirketi: Tool of North America
Yönetmen: Marc Forster
Yetkili Yapımcı: Robert Helphand
Yapımcı: Lisa Cowan
Görüntü Yönetmeni: Mauro Fiore
Editoryal Şirket: Rock Paper Scissors
Editör: Biff Butler
Yardımcı Editör: Noah Benezra
Yetkili Yapımcı: Eve Kornblum
Yapımcı: Lisa Barnable

Görsel: Eyes On Gigi, YouTube