Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seul Sokaklarında Geometrik Desenlerle Retro Figürlerin Dansı

Seul Sokaklarında Geometrik Desenlerle Retro Figürlerin Dansı

Koreli ikili Playvakki parlak renklerle geometrik desenlerin göz alıcılığını retro figürlerle buluşturarak Seul sokaklarına yansıtıyor.

Güney Kore’nin çağdaş sanat kültürüne aşina olanlar çılgınlıklarıyla göz alan işlerin büyüsüne kapılabiliyor. Moki ve Vakki ikisinin Playvakki adı altında sayısız ortamda yaptığı işleri gördüğünüzde de belki aynı etkiyi hissedeceksiniz.

Geometrik şekillerle parlak renklerin egemen olduğu işlerinde bu iki unsurun genellikle görsel ilüzyon yaratma amacıyla kullanıldığını tahmin edebilirsiniz. Haklısınız da. Çok sade ile göz yorucu skalasında değerlendirilebilecek ilüzyon etkilerinin her derecesini işlerinde görebilirsiniz. İkili bu birlikteliği gerek Seul sokaklarıyla gerekse retro figürlerle birleştirerek çarpıcı video ve sokak sanatı örneklerine imza atıyor. Kullandıkları mecralar video ve sokakla da sınırlı değil.

Reklam dilini farklı şekilde kullandıkları da işlerinde gözlemlenen ikili, hazırladığı ticari işlerde de ağırlıklı olarak yerleştirme ve projeksiyon mecralarını kullanıyor. Burada yer verdiğimiz Seul sokaklarının odağında olduğu birkaç işiyle yetinmek istemeyenleri oldukça zengin websiteleri tatmin edecektir.

Görseller: Playvakki