Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gençlerin Barınma Krizine Etkili Bir Bakış: ‘Gücüm Bu Kadarına Yetiyor’

Gençlerin Barınma Krizine Etkili Bir Bakış: ‘Gücüm Bu Kadarına Yetiyor’

Gençlerin ve özellikle ailelerinden başka kentlerde okumaya giden üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunu her geçen gün derinleşirken, TEV ‘Gücüm Bu Kadarına Yetiyor’ işiyle bu krize daha yakından bakmamızı sağlıyor.

Üniversite öğrenimi için doğup büyüdükleri kentlerden ayrılan üniversite öğrencilerinin yüz yüze kaldığı barınma sorunları artık hepimizin yakından bildiği bir konu. Yetersiz burs ve yurt yatırımlarının bir sonucu olan bu kriz, her geçen gün tırmanan emlak fiyatlarıyla da bir başka çıkmazı daha beraberinde getiriyor. İşte bu soruna dikkat çekmek isteyen TEV (Türk Eğitim Vakfı) ‘Gücüm Bu Kadarına Yetiyor’ projesi kapsamında yaptığı dış mekan yerleştirmeleri ile üniversite öğrencilerinin mevcut bütçeleriyle nasıl koşullarda barınabildiğini çarpıcı bir şekilde görselleştiriyor.

Yerleştirmeler, Barınma Krizinin En Şiddetli Yaşandığı Lokasyonlarda Sergilendi

Kurulduğu 1967 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren TEV’in dış mekanlara koyduğu yerleştirmeler için seçtiği lokasyonların özelliği elbette sadece işlek noktalar olmaları değil. İstanbul’da Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar’da 8 Haziran’da sergilenen bu ‘ev kesitleri’, bu bölgelerin büyük üniversite kampüslerine yakın merkezler olmalarından ötürü de ayrı bir anlam taşıyor.

Sadece birkaç metrekareden ibaret olan ve sağlıklı koşullarda yaşanması imkansız gibi görünen bu ‘odacıklar’, toplumun büyük kısmı nezdinde soyut kalan bu problemin, son derece gerçekçi bir görselleştirme ile somutlaştırılmasını amaçlıyor. Projenin nihai hedefinin, yeni ve sürdürülebilir yurt ve burs fonları oluşturmak olduğunun altını çizen TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, projenin dijital platformlardaki yaygınlığının arttırılmasının da düzenli bağışçılar kazanmak için önemli bir yol olduğunu belirtiyor.

Bu yaratıcı ve bir o kadar da güçlü sosyal sorumluluk işinin arkasındaki ajanslar ise Happy People Project ve Good Boy Creative Production.

Görsel: TEV