Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gelecekte Yaşam

Gelecekte Yaşam

İnsan ile bilgisayarın etkileşim içine girmesi, yakın gelecekte olması muhtemel bir gerçek.
Gelecekteki teknoloji neler getirecek diye düşünürken, "sight" adlı futuristik bi' kısa filme denk geldim.

Filmde göze takılan lensler, sanal dünya ile gerçek dünyayı sentezleyerek, birlikte yaşama imkanı sunuyor. Hayatı, aplikasyonlarla yaşanacak ve oyunun bi' bölümünü geçtiği zaman duyulan mutluluğu yaşatacak bi' hale sokuyor. Bu kısa filmde de, başroldeki esas oğlanımız "wingman" aplikasyonu ile karşısındaki esas kızı tavlamaya çalışıyor 🙂

Prototip versiyonu sadece gözün üstünde net bir ekrana sahip ve kullanıcının lensler aracılığıyla bilgi akışı ve ses komutları ile mesaj göndermesi için izin veriyor.

Sight'ın İsralli yapımcıları Eran Mayıs-raz ve Daniel Lazo daha geliştirmeleri gerektiğini ve bu gerçeğin kontrol altında tutulması gerektiğini düşünüyorlar.

Patrick çıplak tek bi' hasır üzerinde yüzüstü yatıp, sanal paraşüt oyunu oynarken başlıyor. Kalkıp buzdolabını açıp içeri baktığında ise, X ışını şeklinde görünen kapları görür. Ayrıca kapların içindekileri görmesi için kapları açmasına da gerek yoktur. Sonra koltuğuna oturup, -bize göre- boş olan duvarına bakar, aslında tv izler.

Patrick'in bir randevusu vardır Daphne adında bir kadınla, bu randevuda Patrick sohbeti ancak zar zor devam ettirebildiği için işler ters gitmeye başlar; bu yüzden sanal gerçeklik lenslerindeki  “Wingman app”  uygulamasını yardıma çağırmak zorunda kalır. 

Uygulamanın Daphne'yle ilgili ilk değerlendirmesine göre Patrick’in başarı şansı %29’dur ve Daphne’yi tavlaması “zor” olacaktır.Bunun üzerine uygulama, konuşacak bir şeyler bulmak için Daphne’nin sosyal ağ profillerini tararken “içecek bir şey ister misin?” gibi birçok kişinin kesin gözüyle baktığı temel soruları önerir.
Bir şeyler içtikten sonra, uygulama, durumu kolaylaştırarak Daphne için “Alkol seviyesi %65: Optimum” işaretini verir.
Çift, daha sonra Patrick’in evine gider ve kendisi de yükseltilmiş gerçeklik lensleri takan Daphne, duvarda Patrick’in Wingman uygulamasını fark ederek hiddetle çekip gitmeye çalışır.
Patrick’in bir “ucube” olduğunu söyler; fakat Daphne evden çıkarken Patrick durmasını söyleyince film rahatsız edici bir hal almaya başlar.

Daphne’nin sanal gerçeklik lensleri parlarken Patrick’in, lenslerine girip Daphne'nin kontrolünü ele geçirdiğini görürüz.

Film, Patrick yüzünde ürpertici bir gülümsemeyle “Şimdi tekrar deneyelim," dedikten sonra biter.
Bu film, genel hatlarıyla Google’ın gözlük projesi için geliştirmekte olduğu teknolojiye dayanmaktadır.

Bu yılın başlarında şirket, gelecek senenin başında gözlükleri tanesi 1500 dolardan geliştiricilere satacağını duyurmuştur.

Ancak gözlük satışının halka ne zaman açılacağı veya fiyatının ne kadar olacağı henüz bilinmemektedir.

 
Film onun iniş çemberler geçerken o puan kazanmaya, sanal gerçeklik bir paraşüt oyun oynar gibi Patrick çıplak bekâr bir hasır üzerinde göğüs yatarken ile başlıyor.
 

Filme geri dönersek, sonu umulmadık olsa da izlemesi keyifli bi' kısa film olmuş.

http://vimeo.com/46304267

İyi Seyirler,