Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Foursquare Konser Dünyasına Girebilmek İçin Deezer’la Anlaştı

Foursquare Konser Dünyasına Girebilmek İçin Deezer’la Anlaştı

Foursquare ve Deezer işbirliğinin temelinde lokasyon bazlı uygulamanın daha farklı alanlarda kitlelere ulaşma çabası yatıyor.

Foursquare, kullanıcıların konserlerde daha fazla check-in yapmasına teşvik edilmesi için Deezer ile bir işbirliğine girişti. Brezilya, Meksika, İngiltere, Endonezya, Fransa, Belçika, İtalya, Almanya, Avustralya, Hollanda, Yeni Zelenda ve Polonya’da kullancılar 7 ayrı konserde check-in yapma karşılığında Deezer’dan 3 aylık ücretsiz premium üyelik kazanacak.İlk check-in 1. seviye, 3 check-in 2. seviye, 7 check-in ise 3. seviye anlamına geliyor, bu seviyelere göre uygulama kullanıcıya daha çok bilgi ve hatırlatma veriyor.
15.000 konser mekanı ile anlaşmalı şu anda bu proje, fakat kullanıcıların 7 check-in’i de bitirdikten sonra Foursquare’de Deezer sayfasını beğeniyor olması gerekecek üyelik ödülünü kazanmak için.
Foursquare bu projeyle kendi yaşam alanını da genişletmek istiyor aslına bakılırsa, çünkü çoğu check-in işyerlerinden, kullanıcıların sürekli uğradığı kahve dükkanlarından ya da kafelerden geliyor. Uygulama aynı zamanda geçtiğimiz yılın sonunda ‘etkinlikler’ özelliği de yaratmıştı ki mekanlar uygumayı lokasyon bazlı servis olmanın ötesinde daha sosyal bir konuma taşıyabilsinler diye. Böylece kullanıcılar yalnızca bir tiyatroya, sinemaya, konferans alanına check-in olmakla kalmıyor, neden ve hangi etkinlik için orada olduğunu da paylaşıyor.
Bu işbirliğinin Deezer’a faydası ise kendi kitlesine zaten veriyor olduğu hizmetten daha fazlasını verebilmesi olacak.