Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford Türkiye’den İnteraktif Facebook Oyunu: Büyük Takip

Ford Türkiye’den İnteraktif Facebook Oyunu: Büyük Takip

Ödüllü oyunda bir macerayı tamamlamak gerekiyor.

Yakın zamanda Ranger, B-Max, Tourneo Customve Transit Custom gibi yeni araçları piyasaya sunan Ford Türkiye, Facebook’ta, hikayesinde bu araçlar ile birlikte piyasadaki diğer modellerinin ve bazı klasik modellerinin bulunduğu Ford Büyük Takip adındainteraktif bir oyun başlattı. Oyunun hikayesinde ana karakterimiz olan gazeteci Mehmet Güçlü, ünlü bir işadamının çalınan Ford koleksiyonunun peşine düşüyor ve araçların peşinden Avrupa’ya gidiyor.Oyunun ana görevini gerçekleştirirken karşınıza bulmacalar çıkıyor ve bu bulmacaları çözmeniz gerekiyor.Oyunda bölümler geçildikçe puan kazanılıyor ve bu puanlar ile çekilişe katılma hakkı elde ediliyor. Bölümleri geçmek ile birlikte sosyal ağlar üzerinden oyuna ilişkin paylaşımlar yapılarak puan kazanılabiliyor.

Oyunu tamamlayanlar arasından yapılacak çekilişte 1 kişi Arçelik 140 Ekran LED TV ve Play Station 3 Slim 320GB, 3 kişi yeni iPad 16GB WiFi, 10 kişi Play Station 3 Slim 320GB, 25 kişi ise 4. nesil iPod Shuffle sahibi olacak.

Oyunu tamamlamak ise ne çok zor ne de çok kolay.Biraz detay inceleyerek ilerlediğimiçin olsa gerek oyunun tamamlamam 1 saat kadar sürdü. Hikaye başlangıçta ilgi çekici olsa da bazı detaylar heyecanımın tükenmesine sebep oldu ve son bölümlerde ilerlemek bir miktar sıkıcı hale geldi. Tutsak edildiğimiz yerde köpeklerden kaçarken oyunun bug’da kalması bunlardan biri. Diğer konu ise otomobil koleksiyonu yapan bir işadamının koleksiyonunda Fiesta, Tourneo Connect gibi pek de koleksiyon değeri olmayan araçlar olmasıydı. Bir de bazı noktalarda görsellerin fotoğraf ile çizim arasında garip bir noktada sıkışıp kaldığı hissi yine ilgi dağıtan bir unsur oldu. Bir de yıllardır pek çok Mustang-severin masaüstünde görülebilecek olan bir fotoğraf ile oyunda karşılaşmak oyun konsantrasyonunu bozsa da eğlenceli bir deneyim oldu.