Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook ve Twitter’ın Yeni Reklam Modelleri

Facebook ve Twitter’ın Yeni Reklam Modelleri

Markaların hedefledikleri kitlelere sosyal medya üzerinden ulaşması ve buradan reklam göstermesi konusunda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Facebook ve Twitter, reklamverenlerin belirleyecekleri hedef kitleye daha kolay ulaşmalarını sağlayacak reklam modellerini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Insidefacebook'taki habere göre; Facebook yakın bir zamanda kullanıcıların telefon numaralarını ve e-posta'larını kullanarak reklam gösterme modelini hayata geçirmeyi planlıyor.

Markalar ellerindeki müşteri datalarını (telefon ve e-posta bilgilerini), bu yeni uygulamayla gelecek "hash" adı verilen adresleme sistemine girdiklerinde, sistem Facebook kullanıcı verileriyle müşteri datalarını eşleştirecek ve reklamlar hedeflenen kişilere, Facebook üzerinden gösterilmiş olacak. Facebook, kullanıcıların kişisel bilgilerini bu veri saklama yöntemiyle gizli tutacağını da söylüyor.

Twitter'ın resmi blogunda duyurduğu habere göre ise markalar, 350′den fazla kategoriye ayrılmış kullanıcı ilgi alanlarına göre hedefleme yapıp, sponsorlu reklamlarını sadece bu kitlelere gösterebilecekler.

Facebook ve Twitter bu yeni reklam modelleriyle reklamverenlerin hem doğru kullanıcıya ulaşmalarını sağlayacak, hem de henüz marka sayfalarını beğenmemiş-takip etmemiş kullanıcıları da bu sayfalara çekerek markalar için devamlı kendi eksenleri etrafında tutabilecekleri müşteriler kazandırmış olacak.