Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook’tan 2015’in Öne Çıkan Olayları

Facebook’tan 2015’in Öne Çıkan Olayları

Bitirmek üzere olduğumuz yıl boyunca Facebook’ta en çok neleri konuşup paylaştık? Facebook, olup bitenleri bir çırpıda hatırlatıyor.

Facebook; yılın son günlerini yaşarken, 2015’te neler oldu, Facebook’ta en çok neler konuşuldu film şeridi gibi gözümüzün önünden geçirecek bir derleme hazırlamış. Arasında umut verici olaylar olsa da bitirmek üzere olduğumuz senenin çok da iç açıcı olduğu söylenemez. Yıl boyunca yaşananlar; o dönemlere ait Facebook paylaşımlarıyla daha detaylı şekilde karşımıza çıkıyor ve sevindirici-yıkıcı etkileri dün gibi gözünde canlanıyor insanın.

Suriye iç savaşı ve ardından yaşanan mülteci krizi, Nepal’de yaşanan şiddetli deprem, Yunanistan’ın içine düştüğü borç krizi, yılın başlarında yaşanan Charlie Hebdo saldırısı ve çoğu insanın henüz etkisini üzerinden atamadığı Paris saldırısı…

Neyse ki güzel şeyler de olmuş! İrlanda ve Amerika’da eş cinsel evliliğinin önündeki bariyerlerin kaldırılıp insanlara bu konuda eşit haklar tanınması ve ardından 26 milyondan fazla kişinin Facebook profil fotoğrafını gökkuşağı renklerine bürümesi yılın en sevinçli ve renkli olaylarından biriydi.

Bir de elbise krizi yaşadık ki kavgaları hala devam ediyor! Elbise mavi&siyah mı yoksa beyaz&altın rengi mi diye tartışarak günlerimiz geçti. Plüton’nun fotoğrafının üzerinde yapılan sevgi dolu benzetmeler ve Mars’ta su bulunması üzerine yapılan binlerce espri de sanırım hepimizin hafızalarında gülümsetecek anılar olarak kalacak.

Facebook’ta en çok izlediğimiz, paylaştığımız komik videolar, şampiyonluklar, unutulmaz maçlar, diziler, ödül törenleri…. Hazırlanan 2 dakikalık videoda her biri birkaç saniyeliğine de olsa karşımıza çıkıp o anları tekrar yaşatıyor. Bunun yanında kategoriler bazında bir de Top 10 listeleri hazırlanmış.

Şuradan tüm yıl dünyada neler olmuş, Facebook’ta ne yapmışız, ne konuşmuşuz, ne paylaşmışız görebilirsiniz.

Görsel; yearinreview.fb