Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evrensel ve sosyal telefon rehberiniz: CallApp

Evrensel ve sosyal telefon rehberiniz: CallApp

Birçok kişi tanımadığı numaraları açmaz değil mi? Ya da konuşacağı insan hakkında çok az bilgi sahibiyse doğru kelimeleri seçerek konuşmayı kısa tutmaya çalışır. Teknoloji bu kadar gelişmişken insanlar hakkında az bilgiye sahip olmak da aslında tuhaftır belki de bu sebepten konuşmalar kısa tutulur. Çünkü artık iş görüşmelerinin öncesinde veya sonrasında mutlaka insanların Facebook, Twitter ve Linkedin gibi sosyal hesapları kontrol edilir. Hatta sırf bu sosyal ağlar yüzünden işinden olan bir kaç mağduru da tüm dünya duydu.

İşte hal böyle olunca iş teknolojiye düştü. Artık konuştuğunuz kişi hakkındaki tüm bilgileri CallApp denilen mobil uygulama sayesinde cep telefonunuzun arama ekranında görebileceksiniz. İster konuşma öncesinde, ister sonrasında.

CallApp sayesinde rehberinizde olmayan kişiler hakkında bile bilgi sahibi olabileceksiniz. Böylelikle rehberiniz sosyal ve evrensel bir rehbere dönüşecek. Biliyorum iOS 6, Android Ice Cream Sandwich ve hatta Windows Phone 8'de bile var diyeceksiniz. Peki bu kadar geniş kapsamlı mı yoksa rehberinizle kısıtlı mı? 

Öyleyse bu uygulama –bence- her telefonda bulunması gereken bir uygulama. Gerçek zamanlı bilgilerin kullanılmasıyla oluşan rehberiniz sayesinde yapacağınız her telefon görüşmesi daha verimli hale gelecek ve size zaman kazandıracak. Sadece kişileri değil kurum ya da işletmeler hakkında da size bilgi sağlayacak. İletişime geçtiğiniz kurum ya da işletmeler hakkında yapılan yorumlara ulaşabilir, sosyal profillerini görüntüleyebilir hatta Google Street View’u görüntüleyebilirsiniz.
 
Uygulama görüştüğünüz kişi ya da kurum hakkında bilgi bulmak için ilgili veri tabanlarında ve internette arama yapabiliyor. CallApp genel kullanıma sunulan bilgileri araştırıyor ve kullanıcıların seçmiş olduğu gizlilik ayarlarını koruyor. Daha önce hiç karşılaşmadığınız bir kişi hakkında bile en doğru bilgileri görebiliyorsunuz. Akıcı ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sunan bu uygulamayı Google Play’den yükleyebilirsiniz. Henüz App Store’da var olmayan uygulama umarım ilerleyen zamanda yer alır.