Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evimiz Yanıyor, Harekete Geçin!

Evimiz Yanıyor, Harekete Geçin!

Fridays For Future, Greta Thunberg'in 2019 Dünya Ekonomik Forumu’ndaki konuşmasından yola çıkarak gezegenimizin içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalışıyor.

COVID-19 salgını herkesi zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya yönlendirdi. Kısıtlanan insan hareketinin ve faliyetinin gezegenimiz üzerindeki etkisini kısa sürede gözlemleme fırsatını da yakalamış olduk. Azalan karbon emisyonu gösteriyor ki yaklaşan iklim krizini yavaşlatma şansına hala sahibiz. Ancak bu konuda insanların elini çabuk tutması gerekiyor. Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’ne göre geri dönüşü olmayan nokta artık 10 yıl uzaklıkta. Bu süre içerisinde karbondioksit emisyonunu an az yüzde 50 oranında azaltmak da dahil olmak üzere radikal değişikliklere imza atmak gerekiyor.

Fridays for Future gezegenimizin durumunu çarpıcı bir şekilde anlatıyor

Konuya duyarlı olan insanlar seslerini duyurmak ve iklim krizi konusuna dikkat çekmek amacıyla eylemler düzenliyor. Greta Thunberg hiç şüphesiz bu isimler arasında en dikkat çekenler arasında. Thunberg’in hızla büyüyen ve küresel eyleme dönüşen Fridays for Future (Gelecek için Cuma Günleri) grevi dünya liderleri başta olmak üzere hepimizi harekete geçirmek için öncü bir ses oldu.

Fridays For Future tarafından yayınlanan bir dakikalık video da gezegenimizin nasıl bir durumda olduğu çarpıcı bir örnekle gösteriyor. FF Los Angeles tarafından hazırlanan filmde sabah rutinlerini gerçekleştiren çekirdek aile yer alıyor. Ebeveynler uyanıyor çocuklarını okula hazırlıyor. Kahvaltıda keyifli aile konuşmaları gerçekleştiriliyor ve çocuklar okula yollanıyor. Ancak tüm bunlar yaşanırken ailenin görmezden geldiği bir olay evlerinin içinde, burunlarının dibinde gerçekleşiyor. Yaşadıkları ev yavaş yavaş yanıyor. Kampanya “Evimiz yanıyor. Harekete geçin” sözleri ile sona eriyor.

Endişelenmeyi bırak harekete geç!

Kampanyanın sloganı Thunberg’in İsviçre’de düzenlenen 2019 Dünya Ekonomik Forumu’ndaki etkileyici konuşmasından ilham alıyor. İsveçli genç konuşmasında gezegenin hala yanmakta olduğunu vurgularken bizlerin tepki göstermeyerek alevlerin artmasına katkıda bulunduğumuzu söylüyordu.

İklim krizi için sadece endişelenmenin yeterli olmadığı bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Artık düşünceleri bir kenara bırakıp kolektif bir şekilde harekete geçmek gerekiyor. Kampanya gezegenimizin durumunu tüm çıplaklığıyla yansıtıyor.

Künye

Müşteri: Fridays for Future
Ajans: FF, Los Angeles, USA
CCO: Fred & Farid
Metin Yazarı: Radouane Guissi
Sanat Yönetmeni: Radouane Guissi, Chelsea Steiger
Ajans Yapımcısı: Amanda Van Caneghem
Prodüksiyon Şirketi: Ways & Means
İdari Yapımcı: Lana Kim, Jett Steiger
Yapımcı: Shawn Loh
Yönetmen: Andrew Bruntel
DOP: Pat Scola
Oyuncu Yönetmeni: Hayley Simpson
Prodüksiyon Tasarımı: Robert Fox
Düzenleme: Exile Edit
Editör: Kyle Brown
Ses Tasarım: Colin Alexander
Görsel Efekt: Method Studios
VFX İdari Yartıcı Yönetmen: Ben Walsh
VFX İdari Yapımcı: Scott Boyajan
VFX Kıdemli Yapımcı: Pip Malon

Görsel: YouTube