Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
EURO 2016’nın Her Anı Twitter’da Yaşanacak

EURO 2016’nın Her Anı Twitter’da Yaşanacak

Twitter, Vine ve Periscope'u da kullanarak Avrupa Futbol Şampiyonası boyunca her heyecanın yaşanabileceği bir gündem yaratıyor.

Twitter, EURO 2016 heyecanına sahip olduğu diğer sosyal ağları Vine ve Periscope’u dahil ederek kupa heyecanını taşıyor. Son büyük futbol etkinliği olan 2014 Dünya Kupası’nda Twitter’ın uyguladığı milli takım etiketlerine özel emojiler yaratma işi, bu yıl birkaç kademe daha büyüyor. O günden bugüne kadar büyük değişim geçiren Twitter’daki GIF desteği, anket açma ve Periscope yayını gibi yenilikler bu turnuvanın heyecanını da artırıyor.

Turnuva boyunca desteklediğiniz ülkelerin , #TogetherForEngland, #VamosEspaña gibi etiketlerini veya #TUR, #ENG, #ESP gibi kısaltmalarını kullanarak atılan tweetlerde ülkelerin bayrakları da yer alacak.


Her maç günü, son müsabakanın bitiş düdüğü çaldıktan 10 dakika sonra, o gün Twitter’da çok destek alan takımın renkleri Eyfel Kulesi’ni süsleyecek. En çok beğenilen tweetler ise kuleye yansıtılacak.

Vine, Pericope ve Twitter’da ünlenen Avrupa’nın yaratıcı isimleri de Fransa’ya gelerek yaratıcılıklarıyla birlikte içerik üretecek. Yaklaşık 20 ismin yer alacağı bu proje kapsamında Vine’da komik hileleriyle ünlenen Joe Charman, Michelin starı Fransız şef Pierre Gagnaire, eSpor kültürü içinde yer Spencer Owen yer alacak.

Vine ve Periscope cephesinde ise Fransa’daki tüm önemli noktalardan içerikler yayınlanacak ve öne çıkarılacak. Vine’da @EURO2016 hesabı her gün öne çıkan 6 saniyelik videoları yayınlarken Periscope üzerinden de milli takım antrenmanlarına göz atmak mümkün olacak.

Görsel: Twitter