Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Bediz Yıldırım

Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Bediz Yıldırım

Yeni Yaratıcılar’ın yirmi ikinci buluşmasında Vogue, GQ, Miss Vogue Türkiye'nin Dijital Projeler Müdürü Bediz Yıldırım’ı ağırladık.

Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren yaratıcıları keşfetmekten ve bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımızı 18 Şubat’ta ATÖLYE‘de gerçekleştirdiğimiz Yeni Yaratıcılar‘ın yirmi ikinci etkinliğiyle de fiziksel bir alana taşımaya devam ediyoruz. Bigumigu kurucularından Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında gerçekleşen etkinliğimizin konuğu Bediz Yıldırım idi. 2015 yılından bu yana İstanbul Moda Akademi’sinde dijital medya, pazarlama, e-ticaret ve marka yönetimi gibi konularda eğitimler veren, Dijital İçerik Pazarlama Müdürü ve Yayın Yönetmenliği görevlerini üstlenen Bediz Yıldırım ile bireysel olarak yapmış olduğu işleri ve kariyeri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Finans sektöründen dijital projeler müdürlüğüne uzanan yol

Bediz’in yaratıcılığını erken dönem video oyunları, MTV animasyonları ve kültürü şekillendiriyor. Marmara Üniversitesi iktisat bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre finans sektöründe çalışıyor. Bu dönem boyunca Koçbank, Fortis gibi şirketlerde çalışıyor. Kurumsal pazarlama departmanlarında çalıştığı bu süreç boyunca pazarlama bloglarını da yakından takip ediyor. Teknoloji, pazarlama, tasarım alanlarına olan ilgisi sürekli dinç tutuyor.

Bediz, finans sektöründeki çalışmalarının ardından kariyerini istekleri doğrultusunda değiştirmeye başlıyor. Bu sektörde çalışırken bir yandan da Bilge Adam’da grafik ve web tasarım kursuna giderek kendine dijital alanda da yer açıyor. Dijital ajans kavramının yeni filizlendiği dönemlerde dijital pazarlama ve sosyal medya ajansı Pixelplus’ta bir sene boyunca çalışıyor. Ardından Ogilvy İstanbul’da web tasarımcısı olarak kariyerini sürdürüyor.

Bediz Yıldırım inisiyatif alarak kariyerini şekillendiriyor

Kızının doğumu sonrası kariyerine bir süre ara verdikten sonra 2010 yılında Vouge Türkiye çatısı altında multimedya editörü olarak çalışmaya başlıyor. Görsel içerikler, üretilecek videolar, derginin web sitesinin tasarımı gibi alanlarda sorumluluk üstleniyor. Bununla da yetinmeyip reklam satışı, animasyon üretimi, iş ve proje geliştirme gibi modanın ve teknolojinin birleştiği her noktada yer alıyor. İnisiyatif aldıkça kariyerini de isteği doğrultusunda şekillendiriyor.

Dijital projelerden yayın yönetmenliğine kadar yükselen kariyer geçmişine sahip Bediz engelleri aşmak için farklı yolları denemekten çekinmemek gerektiğini vurguluyor. Çocukluktan gelişim çağına ve eğitim alanındaki her dönemde edinilen bilgilerin ne kadar önemli olduğunu söylerken bu birikimlerin kariyeri şekillendirmede kilit öneme sahip olduğunu söylüyor.

Bediz Yıldırım ile ailesi, çocukluğu, eğitim hayatı, kariyeri üzerine konuşma fırsatı yakaladık. Katılımcılar da bu sohbete ortak olma Bediz Yıldırım ile tanışma ve soru sorma fırsatı yakaladı.

Bir sonraki Yeni Yaratıcılar etkinlikleri için bizi takip edin!

Görsel: Bigumigu