Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Emirates’in Hostesleri Benfica Maçı Başlarken Sahada Güvenlik Anonsu Yaptı

Emirates’in Hostesleri Benfica Maçı Başlarken Sahada Güvenlik Anonsu Yaptı

Emirates'in Portekiz'in ünlü takımı Benfica ile yaptığı işbirliği ile maç başlarken gerçekleştirilen kabin ekibi gösterisi büyük ilgi çekti.

Emirates, 2 gün önce Portekiz’deki Estádio da Luz’da Benfica taraftarlarının karşısına unutulmaz bir aktivasyonla çıktı. Benfica’nın rakibi Sporting Lisbon’la yapacağı derbi maçı öncesinde tıpkı uçaktaki kalkış öncesi anonslarında olduğu gibi dış sesle verilen komutlar ve 8 kişilik bir kabin ekibinin abartılı jestleriyle desteklenen bu gösteride taraftarlara güvenli bir şekilde maç izlemeleri için taktikler verildi.

Emirates’in kurumsal iletişim, pazarlama ve markadan sorumlu bölge başkan yardımcısı Boutros Boutros, bu aktivasyonun Emirates’in sponsorluk iletişiminde tüketicileriyle nasıl bağ kurmak istediğini çok iyi gösteren bir örnek olduğunu söylüyor. Stadyumdaki proje, Emirates’in sosyal medyada yürüttüğü #HelloLisbon yarışmasıyla desteklendi. Yarışmada maçı evlerinden izleyen Benfica taraftarları, takımlarını nasıl desteklediklerini yaratıcı bir şekilde paylaşarak Emirates’le Lizbon’dan dünyanın -Emirates rotasındaki- herhangi bir yerine çift kişilik ekonomi bileti kazanma şansı yakaladılar.

Projenin reklam ajansı açıklanmadı, ancak Emirates’in Ağustos ortasında açıklanan küresel iletişim konkurunu WPP’nin kurduğu Team Air adlı ajansın kazandığı biliniyor. Londra merkezli Team Air, WPP grubundaki Grey London, Grey New York, RKCR/Y&R ve Geometry Global’ın yanısıra Hogarth ve TNS gibi ajansların da kaynaklarını kullanan kolektif bir proje.

Kaynak: emirates.com, görseller: YouTube