Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Electrolux – 43 Desibelin Üzerine Çıkmayan Klasik Müzik Konseri

Electrolux – 43 Desibelin Üzerine Çıkmayan Klasik Müzik Konseri

Electrolux'un ultra sessiz elektrik süpürgesi serisi için klasik müzik orkestrası 43 desibelin üzerine çıkmadan Carmen'i çalıyor.

Electrolux son zamanlarda hayata geçirdiği projelerle etkilemeye ve şaşırtmaya devam ediyor. Mayıs ayında temizlik yapmayı meditasyonla bağdaştırmış ve bir meditasyon programı yaratmıştı, mecra olarak da Soundcloud’u kullandı, haberi burada. Haziran ayında ise müzik çalan elektrik süpürgesi projesi yayınlandı, o da burada.

Ultra sessiz elektrik süpürgesinin iletişimini müzik ile yapmaya devam eden marka, Ergothree serisi için bu kez de 43 desibelin üstüne çıkmaması üzerine bir proje kurguladı. Elbette bir elektrik süpürgesinin 43 desibelden yüksek ses çıkarmayışını kullanıcının hayal etmesi zor. Bunu başarmak da TBWA Hakuhodo’ya kamış ve 43dB Symphony adında bir klasik müzik konseri düzenlemişler. Konserde orkestra şefinin tam karşısında ve müzisyenlerin arkasında hassas desibel ölçer var ve sıradan başlayan konser salonun dopdolu olmasına rağmen çok sessiz devam ediyor alışılmışın dışında. Çünkü orkestranın amacı 43 desibelin üzerine çıkmamak, çıktıklarında ise şefin orkestraya attığı trip görülmeye değer.

Konserde normalde 90 desibelin üzerinde icra edilen Carmen çalınıyor.

Klasik müzik konserleri marka ve ajansların yaratıcı çalışmalarında çok sık kullandıkları bir tema olmaya devam ediyor bir yandan da.