Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eldeki Fazlalıkları Mahalleliye Kiralayın

Eldeki Fazlalıkları Mahalleliye Kiralayın

Kiralık eşya dolabı paylaşımı Lendal, ihtiyacınız olanı kiralamanızı ve elinizdeki fazla eşyalarla para kazanmanızı sağlıyor.

Paylaşım ekonomisi dediğimiz ekonomik model aslında yüzyıllardır hayatımızda bulunuyor. Ancak dijital iletişime geçtikçe bu paylaşımı çok daha büyük ölçeklerde yapabilir hale geldik. İletişimin ve paylaşımın ölçeği genişledikçe etkisi de genişliyor. Örneğin eskiden bir fincan kahveyi, elektrikli süpürgesini karşı komşumuzdan isteyebiliyorduk, şimdiyse yakınımızda oturan arkadaşlarımızla anlık mesajlaşarak bu ihtiyacı karşılıyoruz.

Bu paylaşım döngüsündeki maddeleri genişletip herkesin çorbada tuzunun olduğu bir sistemi ise Lendal geliştiriyor. Elektrikli süpürgeden Cadılar Bayramı kostümüne kadar elimizdeki fazlalık olan her eşyayı Lendal üzerinden mahalleliye kullanılabilir olduğu bilgisini veriyoruz. Eğer birinin o eşyaya ihtiyacı varsa da uygulama üzerinden hemen iletişim kuruluyor ve sizden günlüğü belirli bir miktar karşılığında kiralıyor.

Sınırsız eşya dolabı olarak tasarlanan uygulama şu anda beta sürecinde projenin gelişmesine yardımcı olacak kullanıcılarını bekliyor.

Görsel; Lendal