Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsane MMO EVE Online’ın Hikayeleri Dizi Oluyor

Efsane MMO EVE Online’ın Hikayeleri Dizi Oluyor

2003 Yılından Beri Derin Oyun Deneyimiyle Fark Yaratan EVE Online'ın Dizisi Geliyor

Oyun dünyasından uzak dünya, önce World of Warcraft sayesinde MMORPG’ler ile tanıştı, saatlerini Azeroth’ta geçiren insanların hikayeleri haberlere konu oldu. Sonra dalga genişledi, Free-to-play MMO’lar, Türk internet kafelerinin oynanan tek oyunu haline geldi, çocuklar için riskleri konuşuldu. Bugün MMO’lar, büyük iş yatırımları olarak ele alınıyor.

Bütün bu rüzgarın dışında, inatla aylık ödeme istemesi, zorluğu, oyuncuları çalıştırması ve zorlaması, kocaman ve keşfedilecek bir uzay sunması ile EVE Online, 10 yıldır alışılmışın dışında bir MMO olarak devam etti, 2013 yılı Şubat’ında aylık kayıtlı 500.000 kullanıcıya ulaştı. Oyuncuların kendi birliklerini, federasyonlarını oluşturmalarına, kendi ticaret filolarını inşa etmelerine, filoların başına yine diğer gerçek oyuncuları getirmelerine, 200 – 300 gerçek oyuncunun çalıştığı banka sistemleri kurmalarına izin veren EVE Online, her noktasında insanlar olduğu için, insan öyküleriyle dolu bir oyun. 10. yılını dolduran EVE Online’da yaşanan bütün bu hikayelerin biriktirildiği bir site oluşturuldu: https://truestories.eveonline.com/

CCP Games’in yaptığı açıklamaya göre yönetmen Baltasar Kormákur’un yönetiminde bu hikayeler dizileştirilecek, ancak henüz dizinin ne zaman yayına gireceği ile ilgili bir açıklama yok. Biz de takipte olacağız.