Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Edebiyat Tarihinde Yer Eden Yazarların Görsel Ansiklopedisi

Edebiyat Tarihinde Yer Eden Yazarların Görsel Ansiklopedisi

Literalogue, edebiyat dünyasında yer eden yazar ve şairleri, ünlü alıntılarıyla görselleştiren bir çalışma.

Edebiyat dünyası farklı akımlarla sayısız yazarı kucaklıyor. Her biri kendi değerini kalemiyle yaratıp okurlar tarafından hatırlanıyor. Akıllarından geçenler, kağıda dökülenler ve eserler onları zamanla aşınmayan isimler haline getiriyor.

Literalogue, Kickstarter’da başlayan bir görsel ansiklopedi projesi. Çalışma alanı diye edebiyat dünyasına katkılarıyla anılan 100 ismi karpostal ve posterlere dönüştürüyor. Proje sahibi John O’Sullivan; Gotik hikayeler, modenizm, dışavurumculuk gibi dönemlerin yazarlarını renk kodlarıyla ayırıyor. Yazarların burunlarını da bu renk kodlarıyla süsleyerek minimalist ve dinamik bir çizgi yakalıyor.

Kartpostalların bir yüzü yazarların görsellerine ayrılmış. Diğer yüzünde ise yazarın üretim yaptığı dönem, akım ve öne çıkan eserleri gibi bilgiler yer alıyor. Oscar Wilde’dan J.D. Salinger’a, Paul Auster’dan Jorge Luis Borges’e kadar uzanan koleksiyon Kickstarter‘daki son 58 saatini yaşıyor. Destekleyenler ise kendi yarattıkları setlerle istedikleri yazarların posterlerini ve kartpostallarını edinebiliyor.

Yazarların tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Kickstarter