Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ofis Çalışanlarına Taze Çayıyla Kütüphanesiyle Nefes Aldıran Merdivenler

Ofis Çalışanlarına Taze Çayıyla Kütüphanesiyle Nefes Aldıran Merdivenler

Paul Cocksedge tasarladığı merdivenle ofis insanlarına taze çay eşliğinde dinlenebilecekleri kütüphane sunuyor.

Ofis içerisinde nefes alıp dinlendirici bir alan yaratmak büyük önem taşıyor. Paul Cocksedge bu alanı çalışanlara her gün arşınladıkları merdivenlerde sunuyor. Paul Cocksedge, 2 yıl önce kazandığı tasarım yarışmasındaki “Living Staircase” isimli merdivenini tamamlayarak Ampersand binasında hayata geçirdi.

Bir kolonun çevresinde dönen merdiven tasarımı üzerinden yola çıkarak geliştirdiği tasarımın alt katında kütüphane, orta katında Ingo Maurer tarafından tasarlanan not kağıtlarıya bezenmiş lambanın bulunduğu bir toplantı alanı ve üst katında ise su kaynatıcı ve taze naneyle çay yaprakları bulunuyor.

Mühendisliği, tasarımı ve kullanıcı deneyimini bir arada harmanlayan tasarım, teknolojinin hayatımızı nasıl çevreleyebileceğini de gösteriyor. Ofis çalışanlarının verimliliğini ve konforunu arttırmak üzere yapılan çalışmalar arasında dizüstü bilgisayarla çalışmaya uygun tasarlanan mobilyalar ve iki ofis katını bina dışından birbirine bağlayan yeşillikler içindeki asma patika Bigumigu’da dikkatimizi çeken tasarım çalışmaları olmuştu.


Görsel; Mark Cocksedge, Paul Cocksedge