Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eda’nın SXSW Programı

Eda’nın SXSW Programı

SXSW Interactive için Austin'e uçmamıza sayılı günler kaldı. Sırayla hepimiz programlarımızı paylaşacağız, ilki benimki.

SXSW’e sayılı gün kaldı, heyecan dorukta ve hazırlık için yapılacak çok fazla şey var. Hem heyecanımızı paylaşmak hem de katılacağımız oturumlardan haberdar edip fikirlerinizi, önerilerinizi ve sorularınızı almak için kendi listemdekileri bir bir açıklamaya başlıyorum 🙂 SXSW’in interaktif ayağındaki tüm etkinlikleri, oturumları gün gün, saat saat buradan takip edebilirsiniz. Ortaya çıkan, küçük bir çocuğun lunaparkta neye bineceğini seçememesinin yaşattığı hisle hemen hemen aynı. Bu kadar konuşmadan hangi birini dinleyeceğim, iki oturuma birden aynı anda nasıl katlacağım, farklı binalarda olan konuşmalara kısacık süre içinde nasıl depar atarak koşacağım? Cevapları bu yazıda.
SXSW önümüzdeki -en az- bir yıl boyunca dünyayı hangi teknolojiler, trendler ve onların yansımaları kasıp kavuracak; girişimciler, markalar ve ajanslar bunları gelecek projelerinde nasıl değerlendirmeli konularında bize sonsuz fikir verebilecek bir organizasyon. Bütün resme baktığınızda otumlardan ve seçilen konulardan az çok bir fikir ediniyorsunuz zaten şimdiden bu trendler hakkında. Bu daha da heyecan verici çünkü kilit olanları kaçırmamak gerekli.
Organizasyonun incelikle düşünülmüş SXSocial uygulaması ile kendi ilgili alanlarınızdan kimler katılıyor, Türkiye’den kimler katılıyor, sosyal ağlarınızda arkadaşınız olan kimler orada olacak gibi bilgileri alıp aynı zamanda kendi programınızı oluşturup kaydedebiliyorsunuz. Benim programım;


8 Mart
Google’ın Mobil ve Sosyal Çözümler departmanının yöneticisi Tim Reis’ten mobil dünyanın gerçekten de markalar için bir medya olup olamayacağını dinleyeceğiz.

Nielsen’ın gelişen medya başkan yardımcısı David Gill ve Hill Holiday’ın uzman başkan yardımcısı Mike Proulx olayın değişen teknolojiler değil, tüketicinin kendisi olduğunu; değişen tüketici alışkanlıklarının nereye gittiğini/bizi götürdüğünü anlatacak.
Ünlü video blogger’ı MakerBot’un yöneticisi Bre Pettis, 3D baskı devriminin geleceğini konuşacak.
gawker.com’dan Adrian Chen, Slate Magazine’den Farhad Manjoo, SkepChick’ten Rebecca Watson’ın konusu: Reddit’in kontrolsüz bir şekilde yarattığını söyleyebileğimiz sanal komünite, internet kültürünü nasıl etkiliyor ve bu korkulacak mı kutlanacak bir şey mi?
Social@Ogilvy Atlanta’nın uzman başkan yardımcısı Peter Fasano, Starcom USA’in araştırma direktörü ve başkan yardımcısı Paul DeJarnatt ile Syncapse’in başkan yardımcısı Max Kalehoff; Facebook’un yeni geliştirdiği Graph Search’ün pazarlamacılar için ne ifade ettiğini tartışacak. Uygulama hedeflemeyi geliştirecek mi, yatırım getirisini artıracak mı, daha zengin tüketici içgörüsü elde etmeye fayda sağlayacak mı yoksa Facebook’un geliştirdiği temelsiz herhangi bir uygulama olarak mı kalacak?

9 Mart
Favori internet giyim mağazlarımdan biri olan Modcloth’un teknoloji direktörü Udi Nir, Uber İnc’in başkanı Travis Kalanick, Airbnb’nin ürün ve geliştirme lideri Joe Zadeh ile girişimci&yazar Eric Reis; dünyanın en popüler internet girişimlerinin sırrını konuşacak. Yani tüm popüler hipster, hayran olduğum internet girişimlerinin kurucularına kitlenip kalacağım 🙂

Webbmedia’dan Amy Webb, internetteki tanışma sitelerinden haftalarca data toplayıp mükemmel kadın profilini analiz ediyor ve bu özelliklerle bir hesap açıp sitenin en popüler profili oluyor, sonucunda da şu an eşi olan kişiyle tanışıyor. Oturumda bu hikayeyi anlatan ‘Data, A Love Story’ kitabında yer verilmeyen özel noktalara ilk kez değinilecek.

Frito-Lay’ın direktörü Jen Saenz, Facebook temsilcisi Kevin Knight ve PepsiCo’nun global dijital grup lideri Shiv Singh kitle-kaynak yöntemiyle yaratılmış projelerden örnekler verip kendi markalarının vakalarının başarılı yönlerini anlatacak; takipçilerin projeyi götüreceği yer konusunda ipin ucunu bırakmanın derecesinin nasıl ayarlanacağı ve tüketicilerin katıldığı projelerin incelikleri konuşulacak. Oturumun moderatörü de Mashable editörü Todd Wasserman.
ve;
10 Mart
Airbnb’nin kurucu ortagi Brian Chesky’i gormeye gidecegim.
Marie Claire’in yaratıcı yönetmeninden ve genel yayın yönetmeninden Etsy, The Sartorialist gibi internet projeleri moda endüstrisini nereye götürüyor, dinleyeceğim.
ve;
Current Trends at SXSW Interactive oturumu.
11 Mart
Current Trends at SXSW Interactive oturumu.
12 Mart

Buzz Feed editörü Amy Odell, Tumblr’ın moda temsilcisi Valentine Uhovski, Glamour Magazine’nin moda editörü Amy Wicks; imajların hikaye anlatımında Facebook ve Instagram’ın da kanıtladığı gibi ne kadar büyük rol oynadığını, yemek ve moda blogger’ları için geleceğin değerli içerikleri ile dinamiklerinin ne olduğunu ve gelişen trendleri anlatacak.
ve;
Current Trends at SXSW Interactive oturumu

Hala programımda ufak tefek değişikler yapmak ve geriye kalan saatleri -pek kaldığı söylenemez- doldurmak için listelere tekrar tekrar baktığımı itiraf edebilirim, yorum ve önerilere açık olduğumu ekleyerek.

Saat farkının da bize kazandıracağı avantaj ile tüm oturumların detaylarını içeren haberlerimizi aynı gün içinde yayınlamayı planlıyoruz, Twitter üzerinden bildireceğimiz güncellemeleri de #bigusxsw etiketiyle takip edebilirsiniz.