Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya’nın Tüm Metro Hatları, Birleşin!

Dünya’nın Tüm Metro Hatları, Birleşin!

Gerardo Cid; Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere dünyanın tüm metro hatlarını birleştirip tek hat yapıyor.

Metro dendiğinde aklınıza kaç hat geliyor? İstanbul, Ankara zaten cepte. Moskova, New York, Londra ve Paris metro hatları da en eski hatlar diye sürekli hatırlatıldığı için cepte. Peki ya sonra? Kaç metro hattı olabilir ki bu minicik dünya üzerinde?

Gerardo Cid, bu soruların yanıtını bulmak için yola çıkmış ve kendine çok daha büyük bir amaç edinmiş. Dünya üzerindeki tüm metro hatlarını birbirine bağlamak! Ortaya ise 5 kıtadan 214 şehirdeki 791 hat ve 11.924 istasyonun bir araya geldiği muazzam bir sarmal çıkmış. World Metro Map; birbirine bağlanan hatları, aktarma noktaları ve akıcı geçişleriyle bir harmoni içinde adeta büyülenmemizi bekliyor.

Kickstarter’da başlattığı kampanyasını dün itibariyle başarıyla fonlayan Gerardo Cid, internet sitesi üzerinden 101,6×76,2 cm ve 154,2×114,3 cm olmak üzere iki ebatta satışa sunuyor. Dünya Metro Haritası’na Türkiye’den katılan şehirler ise Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir.

https://www.kickstarter.com/projects/1960956629/the-world-metro-map/

Paris ve New York bağlantısı;

New York, Moscow ve São Paulo bağlantısı;

Berlin ve Tokyo bağlantısı;

Görsel; World Metro Map