Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DOD Twitter’dan Otomobil Sattı

DOD Twitter’dan Otomobil Sattı

DOD, proaktif sosyal medya yönetiminin satışla sonuçlanabileceğini gösteren bir hikaye yarattı.

Doğuş Otomotiv’in ikinci el araçları pazarlayan markası DOD, Twitter hesabı üzerinden proaktif bir strateji ve doğru müşteri takibiyle otomobil satmayı başardı. Hikaye kendi içinde özel ve tekrarlanması zor bir vaka da olsa, sosyal medyayı bir otomotiv şirketinin bile doğru stratejiyle müşterisini bulup ona satış yapabilmek için kullanabileceğini göstermesi açısından önemli.
Süper FM’in müzik direktörü ve program yapımcılarından Duygu Çakır‘ın, aktif olarak kullandığı Twitter hesabından satın almayı düşündüğü 2 aracın modelini yazmasıyla başlıyor hikaye. DOD da bu mesajı yakalayarak (muhtemelen düzenli şekilde otomobil marka ve modellerin aramaları izleniyor), önce Duygu Çakır’a bir yanıt gönderiyor. Çakır’ın olumlu geri dönüşü üzerine de DOD arşivinden uygun modeller Twitter’daki yazışmada paylaşılıyor.
Duygu Hanım bir çok model arasında gidip geldikten sonra (Toyota Auris, Kia Rio, Ford Fiesta, Renault Megane) DOD’un önerdiği araçlardan birinde karar kılıyor, gidip gördükten sonra da satın alma kararını veriyor. DOD bu hikayeyi sosyal medyaya taşımak amacıyla Duygu Hanım’la bir fotoğraf da çekiyor ve Twitter hesabından paylaşıyor.
Konuyla ilgili Doğuş Otomotiv’de DOD’un satış ve pazarlamasının başında bulunan Serkan Uzunay, bizi kırmayarak görüşlerini paylaştı.


“İkinci el otomobil sektöründe kurumsallığı getiren ve yenilikçi yaklaşımlarımız ile öncülük eden marka olarak günümüz şartlarına ve yaşam biçimine uygun olarak teknolojik altyapı üzerine yatırımlarımızı artırmaktayız. Sosyal medya’da Facebook’ta yaptığımız başarılı çalışmalarımızın yanı sıra bu günlerde bir ilke daha imza atarak Twitter üzerinden ilk araç satışını gerçekleştirmiş olduk. Twitter’a ikinci el otomobil satın alma isteğini yazarak kendisine yardımcı olacak kişiler arayan bir müşterimiz ile anında iletişime geçerek, müşterisinin hayalini kısa sürede gerçekleştirmiş olduk.

Müşterimiz otomobiline hemen kavuşurken, DOD’un yenilikçi ve çağdaş yaklaşımının kendisini beklemediği kadar kısa bir sürede otomobil sahibi yaptığını belirterek memnuniyetini dile getirdi.Geçtiğimiz yıl Facebook üzerinde düzenlediğimiz avantajlı kampanyalarımız ile 300 kişiyi otomobil sahibi yaptık. Showroomumuza gelen müşterilerin %70’nin de dod.com.tr üzerinden ulaştıkları düşünüldüğünde dijital dünyanın etkisinin boyutu daha net ortaya çıkıyor.

Kuruluşumuz üzerinden geçen yıllarda 100 binden fazla kişi DOD kanalı ile otomobillerine kavuştu. DOD güvencesi, garantisi, güvenli ekspertiz ve uygun fiyatlı satışlarımız ile her sene başarı çıtamızı daha da yükseğe çıkarıyoruz.”

DOD’un sosyal medya stratejileri ve hesap yönetimi Likeable Istanbul tarafından gerçekleştiriliyor.