Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DJ Avicii’nin Sıradaki Hitini Birlikte Yaratın.

DJ Avicii’nin Sıradaki Hitini Birlikte Yaratın.

İsveçli DJ Avicii sıradaki setini 3.500 kişiyle birlikte Ericsson ve Universal Music sponsorluğunda hazırlıyor.

İsveçli DJ ve prodüktör Avicii için Ericsson, Universal Music ve At Night Management‘ın geliştirdikleri projede ünlü dj ile katılımcılar birlikte bir parça yaratıyor.
3.500 katılımcıyla gerçekleşen proje aşamalardan oluşuyor, müzik parçasının altyapısındaki her öge ayrı ayrı yarışıyor ve yükleniyor siteye. 5 basamak var; ilk seferde yalnızca melodi kaydedilirken, ikinci aşamada yalnızca baslar, üçüncüde yalnızca ritm’ler şeklinde gidiyor. Dolayısıyla işbirliği ve yarışmaya herhangi bir yerinden dahil olabilir katılımcılar, geç değil.

Projenin lansman videosundaki yaratıcı bir işi işbirliği ile katman katman oluşturma metaforuna bayıldım. Proje aynı zamanda Ericsson’un sahiplendiği Networked Society kavramının bir devamı.
Şu an parçanın ilk üç aşaması kaydedilmiş durumda. Her hafta altyapının bir kısmı için katılımcılar siteye işlerini yüklüyor ve bir önceki haftanın finalistleri seçiliyor.
Bir marka ile müzik endüstrisindeki diğer şirketlerin dinleyiciler ile müzik yaratıcısını biraraya getiren platformu oluşturmak için biraraya gelmesinin değeri yanısıra önümüzdeki yılın trendi olacak sosyal eğlence ile kitle-kaynak yönetimini öne çıkarması açısından önemli bir proje.