Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disney ve Balmain’in The Lion King Temalı Filmi

Disney ve Balmain’in The Lion King Temalı Filmi

The Lion King (Aslan Kral) filminin 30. yıldönümü, Disney ve Balmain işbirliği ile oluşturulan bir koleksiyonla taçlanıyor.

İkonik Fransız moda evi Balmain, The Lion King (Aslan Kral) filminin yaratıcısı Disney ile yaratıcı gücünü birleştiriyor ve ortaya Afrika kültürünü ve tasarım anlayışını onurlandıran unutulmaz bir imza koleksiyon çıkıyor. Bu koleksiyonda, Balmain’in sahiplendiği ve tasarımlarının ana temasını oluşturan ‘Modern Fransız Tarzı’ bu kez Afrika kıtasının kendine özgü renkleri, bölgenin doğasından ilham alan farklı dokuları ve göz alıcı folklorik aksesuarları ile harmanlanıyor.

Filmin unutulmaz karakterleri Simba, Nala, Mufasa, Zazu ve Timon dahil birçok karakterin izlerini, modellerin taşıdığı tasarımlarda ve büründükleri personalarda görmek mümkün.

Balmain’in baş tasarımcısı ve kreatif direktörü Olivier Rousteing’in kişisel hikayesinde de önemli bir yer tutan Aslan Kral filminin verdiği ilhamla bir araya gelen Kamerunlu ressam Enfant Precoce, Güney Afrikalı ressamlar Cassius Khumalo ve Nika Mtwana gibi sanatçılar bu çok özel çalışmaya ruhunu veriyorlar. Bu koleksiyonun, Cape Town savanalarında çekilen etkileyici kısa filmi ise Londra’da yaşayan Nijeryalı yönetmen Femi Oladigbolu imzası taşıyor. Ayrıca filmde gördüğümüz yirmiyi aşkın modelin tümü ise Afrika’nın çeşitli ülkelerinde doğmuş ve bu kültürel mirası taşıyan isimlerden oluşuyor.

Görsel: YouTube