Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Reklamcı vs. Manuel Müşteri

Dijital Reklamcı vs. Manuel Müşteri

İnternet dünyası var olduğundan beri ajanslar ve müşteriler arasında deneyim farkından ötürü komik diyologlar yaşanmaya başlandı. İşin içine son 3 yılda bir de sosyal medya dünyası eklenince başımıza gelenleri artık siz düşünün.

Benim gibi sosyal medya uzmanı olanlar, tasarımcılar, yazılımcılar, direktörler… Ajans içinde bulunan birimler ve bu birimlerde çalışan tüm insanların hemen hemen neredeyse başına gelen şeyler vardır. Güleriz geçeriz ama bu bloglar gülüp geçmekle kalmamış ve yazmaya başlamış. Söz uçar yazı kalır değil mi?

Son zamanlarda takip etmeye başladığım ve gerçekten ama gerçekten ağlanacak halime kahkahalar attıran yegane bloglar "sesgetirsin" ve "revizyon". Kimler yazıyor bilmiyorum ama güldürüyor.  “Evet ya böyle olmuştu!” dedirtiyor.Instagram ve Youtube gibi proje bekleyen müşteriden tutun da Twitter’da search kısmını bulamayan müşteriye kadar hepsi var.

Farklı bir bakış açısıyla kendini besleyen diğer blog ise “Reklam Alemi”. Bu blog yerli ve yabancı işleri paylaşıyor. Kimi zaman eleştirip kimi zaman sevdiriyor. Afişlerden tutun da Twitter’daki diyaloglara hatta reklam dünyasındaki çalışanların isyanını da cesur bir şekilde gözler önüne seriyor.

Takip ettiğim diğer örneklere değinecek olursam dijital dünyayla ilgili insanların duygularını gayet espirili bir dilde görselliği öne çıkararak anlatan gif. ile anlatan iki blog daha var.

Things Real People Don't Say About Advertising ve What Should We Call Social Media.

Umarım az da olsa faydalı olup sizi gülümsetir. İyi okumalar efendim 🙂