Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Pizza Sanatı

Dijital Pizza Sanatı

Doğum günlerinde kişiye özel pasta hazırlatma fikri şimdiden demode gelmeye başladıysa kulağınıza, bu sene pasta yerine pizza kesin!

Dijital dünyanın her şeyi etkileşimli ve tüketiciyi içine katan yapısı artık yiyeceklerimize kadar el uzatıyor. Kişiye özel her türlü tüketim ürünü akla geldiği anda üretilmeye mahkum. Son yılların modası pasta, kurabiye gibi yiyeceklerin kişiye özel tasarımlara sahip olması. Paintshop.biz’in de New Yorklu pizza zinciri Ray’s Pizza ile ortaklaşa geliştirdiği Paint Your Pizza projesi ile katılımcılar kendi pizzasını yaratıp, sanat eseri olan pizzayı satın alma veya başkalarının almasını sağlama şansını elde etmiş.

Proje kapsamında 3500 adet pizza tasarlanmış ama yalnızca 3 tanesi birer sanat eseri olarak satın alınmış. Uygulama üzerinden hala tasarladığınız pizzayı yaratıp satın alabilirsiniz, yaratıcılığınıza güvenmiyor ama bunu deneyimlemek istiyorsanız da başkalarının tasarımlarını pizza olarak sipariş edebilirsiniz. Benim favorim ‘Cool Story Bro’ pizzası.
Kişiselleştirilmiş yemek demişken Instagram ünlüsü Norveçli yemek tasarımcısını da unutmayalım.