Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Para Birimlerine Sanatçı Yorumu: BitchCoin

Dijital Para Birimlerine Sanatçı Yorumu: BitchCoin

Sarah Meyohas, eserlerini kendi para birimiyle satarak sanatında sürdürülebilirlik sunuyor.

Finans, ekonomi ve para gibi terimlerin içinde büyüyen Sarah Meyohas, önce ailesinin izinden giderek Wharton School of Business mezunu oluyor. Ardından Yale Üniversitesinde Güzel Sanatlar eğitimi almaya başlıyor. Bu sırada Bitcoin’i ve altında yatan teknolojiyi gördükçe büyülenmeden edemiyor. Paranın ve karşılığındaki değerin fiziksel materyallerin dışına çıkarak kullanılabilmesi ve yeniden değerlendirilmesi fikri, sanatının da bu yönde evrilmesine neden oluyor. 

Kendi dijital para birimini geliştirerek BitchCoin ismini veriyor. Bu birimi tıpkı Bitcoin gibi Amerikan Dolarıyla satın alabiliyorsunuz. Ve her BitchCoin’le sanatçının eserinin 25 inç kare yani 0.016129 metrekaresini satın almış oluyorsunuz. Fakat sadece sanatçı, geliştirdiği ekonomik modelde eserinden küçük parça almak yerine kendine yatırım yapmayı sağlıyor. Alınan BitchCoin ve eser parçaları geri satılabiliyor ve farklı bir eserle değiştirilebiliyor. 1 BitchCoin, sabit fiyatla 100 Dolara satın alınıyor. Sanatçının bir tam eseri ise 25 BitchCoin’den oluşuyor.

Çalışmasına dair ilk sergiyi Brooklyn’deki Where sergi alanında yapan sanatçı, eserlerinin bulunduğu noktayı aralıksız olarak internet üzerinden yayınlıyor

Görsel; Sarah Meyohas