Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dezavantajlı gruplar ve afetler için üretilen ‘Süper Süt’

Dezavantajlı gruplar ve afetler için üretilen ‘Süper Süt’

Afetler ve özel durumlarda her zamankinden daha fazla önem kazanan gıda muhafaza problemi, gıda üreticilerini bu durumlarda kullanılacak yüksek fonksiyonlu ürünler geliştirmeye itiyor.

Türkiye kökenli bir girişimci olan Hamdi Ulukaya’nın kurduğu ve günümüzde ABD’nin en sevilen süt ürünü markalarından biri olan Chobani, geçtiğimiz günlerde tanıttığı ‘Süper Süt’ isimli ürünü ile, afet bölgeleri ve dezavantajlı gruplar için son derece kurtarıcı olacak bir besin seçeneği sunuyor.

Projenin Esas Amacı Çocukların Yeterli Beslenmesi

Chobani’nin Amerikan Kızılhaçı ile yaptığı işbirliği sonucunda geliştirdiği bu süper süt, tat ve görünüm olarak bildiğimiz sütlerden pek farklı olmasa da bu ürünün uzun ar-ge süreçleri sonucunda ulaşılan pek çok üstünlüğü mevcut. Örneğin bir paket süper süt, 9 aya kadar herhangi bir soğutucuya ihtiyaç duymaksızın muhafaza edilebiliyor. Bu da özellikle Hatay’da uzun aylar boyunca yaşandığına tanık olduğumuz, elektriksizlikten kaynaklanan gıda muhafaza problemine çözüm oluyor.

Raf ömrünün yanı sıra besin değerleriyle de süper olma iddiasını sürdüren Chobani Super Milk, normal inek sütüne göre %50 daha fazla protein içeriyor. Aynı zamanda normal inek sütüne göre %25 daha az şeker içerdiği belirtilen süper süte aynı zamanda daha fazla tokluk hissi ve bağırsak sağlığını destekleyici etkisi nedeniyle lif eklentisi de yapılmış. Tüm bu içeriklerin yanında ekstra kalsiyumla da zenginleştirilen süper sütün, özellikle afetlerden, savaşlardan ve kitlesel yoksulluktan etkilenen çocuklar üzerinde büyük etki yaratması bekleniyor.

 

Görsel: Chobani