Geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen eşyaları kullanmak hem bize iyi hissettiriyor hem de gerçekten iyi bir eylem. Gerçi artık sadece geri dönüşüm yok, ileri dönüşüm de var. Geri dönüşümde materyali yeniden kullanılabilir hale getiriyorken, ileri dönüşümde materyali farklı bir şekilde kullanıyoruz. FREITAG ileri dönüşüm yapan en eski ve en bilinen markalardan birisi. İsviçre merkezli FREITAG, tır ve kamyonların brandalarını alıyor ve onlardan çanta, bavul gibi ürünler yapıyor.
FREITAG ileri dönüşüm ile ilgili bilgilendirme amaçlı birçok video yapıyor. Videolarını özellikle ilgi çekici yapıyor ki insanlar hem izlediğinden hem de öğrendiğinden keyif alsın. FREITAG, marka bünyesindeki çantaların nasıl üretildiğini hikayeleştirdiği animasyon kısasında da bu konuları eğlenceli bir dilde tüketiciye sunuyor. Burcu & Geoffrey tarafından yapılan animasyonda kocaman şirin bir dev karakterimiz var. Bu karakterimiz yollarda giden güzel brandalı kamyonları dev olduğu için iki parmağıyla tutup yakalıyor ve onların brandalarını yemek hazırlar gibi bir titizlikle çanta olmaya hazırlıyor.
Pembeleşinceye Kadar Kızaran Çantalar
Doğa ve çevre konularında ürettikleri videolarla ve kullandıkları karakteristik çizimlerle tanınan Burcu & Geoffrey ikisini Tant de Forêts isimli kısa filmleri ve Nature’s Path animasyonlarıyla tanımıştık. İkili bu kez de FREITAG için bilgisayarın başına geçiyor ve büyülü çizgilerini animasyona dönüştürüyor.
Burcu & Geoffrey animasyonu yaparken dokuya önem verdiğinden, sanki bilgisayarda değil de elde yapılmış gibi hissettiriyor çizgileri. Kamyonların yollarda giderken açılarına göre şekillerini değişmesi gibi detaylar ise ince ve tatlı düşünülmüş detaylar. Renk renk kamyonlar adeta şirin devimizin elinde birer sebze ya da meyve gibi duruyor. Zaten animasyonda da dev karakteri brandalardan yemek yaparcasına çantayı yapıyor.
FREITAG, kullandığınızda kendinizi iyi hissettiğiniz bir marka. Sadece ürünler hoş olduğu için değil, doğayı ve çevreyi korumaya bir noktada katkıda bulunuyorsunuz diye. Ayrıca reklamları dahi reklam gibi görünmüyor, daha ne olsun. Paylaşımlarını bile organik yapmaya çabalıyorlar.
Görsel: Vimeo