DDB Brussels, ajans içerisinde çalışan veya ajansı ziyarete gelenlerin ilham alabileceği ve test edebileceği teknolojik ürünler geliştirilmesi için kendi kitlesel fonlama platformunu hazırladı. Herkesin dahil olabileceği ve ufuk açıcı cihaz veya teknoloji fikirlerini hayata geçirebileceki bu ajans ortamında DDB Brussels da fikirlere fon ve sergileme imkanı sağlayacak.
DDB Brussels bünyesinde gerçekleştirilen ilk proje ise masa üzerine sabitlenmiş bir yüzük oldu. Bu cihazın temel işlevi, IFTTT (If This Than That) reçeteleriyle farklı eksenlerdeki hareketleri farklı dijital komutlara dönüştürmek.
DDB launches kickstarter platform where visitors&employees can test disruptive technologies. https://t.co/dTxX3zaEWL pic.twitter.com/BLGePgFduv
— DDB Brussels (@DDBBrussels) February 16, 2016
Gelecekte ise DDB Brussels’in temel hedefleri arasında robot teknolojilerini kullanmak yer alıyor. Ajansın teknolojiye ve yeniliklere ilgisinin ilk örneği bu ajans içi oluşum da değil. DDB Brussels, 2015’te Kickstarter’da fonlanan ve 3,4 milyon ABD doları destek toplayıp da uçmayı başaramayan ZANO drone‘un da Kickstarter destekçileri arasında yer alıyordu.
Bu kitlesel fonlama örgütlenmesiyle birlikte DDB Brussels, çalıştığı markalara ilham verici ve yenilikçi çözümler üretmeyi ise temel hedefleri arasında gösteriyor.
Görsel; DDB Brussels