Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Gerçekçi Lego Karakterleri

Daha Gerçekçi Lego Karakterleri

Play Well araştırmasında çocukların kendilerini temsil eden karakterlere sahip oyuncaklar istediğini ortaya koyan Lego, Lego Friends evrenine yeni karakterler ekledi.

Geçtiğimiz yıl 19 ülkede 6 ila 12 yaşları arasındaki 18 bin çocuk arasında gerçekleştirdiği Play Well araştırmasında çocukların kendilerini temsil eden karakterlere sahip oyuncakların eksikliğini yaşadığını ve 10 çocuktan 8’inin daha fazla kendilerine benzeyen oyuncaklara sahip olmayı istediğini gören Lego, Lego Friends evrenini yeniden tasarlayacağını duyurmuştu. Danimarkalı oyuncak üreticisi, bu bağlamda geliştirdiği çeşitliliği ve kapsayıcılığı artıran yeni oyuncak karakterlerini geçtiğimiz günlerde tanıttı.

Lego Friends koleksiyonuna eklenen 5 yeni figür arasında vitiligo cilt rahatsızlığına ve fiziksel engele sahip karakterlerin yanı sıra psikolojik ve nörolojik sorunlara sahip karakterler de bulunuyor. Karakterlerden Jordin, cildinde farklı renk pigmentlerine neden olan vitiligodan muzdaripken, Fall karakterinin doğuştan bir uzvu eksik olarak tanımlanıyor. Paisley karakteri aşırı kaygı, Liann ise dikkat eksikliği ile mücadele ederken, el işlerine meraklı olan Fiona’nın Down sendromu bulunuyor.

Yeni karakterlerin bulunduğu ilk set, LEGO Friends YouTube serisinin 44 dakikalık özel bölümüyle birlikte eş zamanlı olarak piyasaya sürüldü. Tanıtım videosu ile 44 dakikalık özel bölümün Türkçe versiyonunu aşağıda izleyebilirsiniz. Şirket, bu yıl içerisinde Lego Friends evrenine yeni karakterlerin ekleneceğini belirterek onları da yeni Youtube bölümlerinin takip edeceğini açıkladı.

Yeni kitlelere erişimi artırarak buna paralel kültürel etkileşim ve etkiyi de artırmak, Lego’nun uzun süredir temel stratejilerinden biri. Şirketin Ürün ve Pazarlamadan Sorumlu Üst Yöneticisi Julia Goldin, geçtiğimiz yıl katıldığı Web Summit’te 90. yılını kutlayan Lego’nun başarısını borçlu olduğu stratejilere değinmişti. Goldin’in Web Summit 2022’deki sunumunu merak edenler, Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun kaleme aldığı “Lego’nun 90 Yıllık Başarısının Sırrı” yazısına buradan göz atabilirler.

Görseller: Youtube