Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Sosyal Medyada Her Şeyi Paylaşmamalı

Çocuklar Sosyal Medyada Her Şeyi Paylaşmamalı

Leo Burnett Change, çocukların sosyal medya kullanımının bilinçlendirilmesi için kampanya başlatıyor.

Çocuklara sosyal medya kullanımı ve bilincini arttırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Paylaşım kültürünü ve aksiyonların içeriği konusunda bilgi sahibi olmak çocuk psikolojisi için büyük öneme sahip. Ancak ebeveynlerin çocuklarını bu konuda onları rencide etmeden eğitmesi kimi zaman zor anlar yaşatabiliyor. Bunun önüne geçip çocuklarla aileleri arasında köprü olmayı hedefleyen Leo Burnett Change, 9 Ocak – 7 Şubat arasında televizyonda ve dijitalde yer alacak bir kampanya başlatıyor.

8 – 12 yaş aralığındaki çocukların özel hayatlarındaki her içeriği paylaşmamaları gerektiğini çünkü çevrimiçinde bu içeriği kimin göreceğinin kontrolü olmadığını anlatıyor. Çocuğun gözünden çok komik veya neşeli görünen bir içerik başka akıllarda farklı yansımalarda bulunabiliyor. Fakat hiçbir çocuk bununla yüzleşmek zorunda değil. Bu nedenle dijital medyaların kullanımı hakkında bilinçlenmek ebeveynlerin ve kendini sorumlu hisseden her bireyin yükümlülüğü.

Kampanya için hazırlanan “Seninkini Gördüm” (I Saw Your Willy) ve “Lucy ve Çocuk” (Lucy And The Boy) filmleriyle bir fikrin ve içeriğin, olumsuz zihinlerde ne tip sonuçlar doğurabileceği anlatılıyor. NSPCC tarafından hazırlanan internet sitesinde ise çocukların bu konuda doğru bilinçlendirme methodları paylaşılıyor.

Künye:
Reklamveren: NSPCC
Ajans: Leo Burnett Change

Görsel; Youtube