Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca Cola’nın Kucaklaşma Temalı Olimpiyatlara Özel Kutu Tasarımları

Coca Cola’nın Kucaklaşma Temalı Olimpiyatlara Özel Kutu Tasarımları

Coca Cola, 2024 Paris Olimpiyatları için Fransız sanatçılarla hayata geçirdiği özel kutu tasarımları ile global bir beraberlik vurgusu yapıyor.

100 yıl aradan sonra yeniden Paris’te gerçekleşen olimpiyat oyunları, dünyanın her yerinden yüz milyonlarca insanı ekranlara kilitliyor. Görkemli ve bir o kadar da tartışmalara konu olan açılış seremonisinden bu yana ‘farklılıklara rağmen birlikte olmak’ temasının öne çıktığı olimpiyat oyunları, markaların pazarlama stratejilerini de bu yöne kaydırmalarına neden oluyor. Coca Cola’nın ‘It’s Magic When the World Comes Together’ (Dünya Bir Araya Geldiğinde Sihir Başlar) spotu ile yayınlanan kampanyası kapsamında, olimpiyatların birleştirici gücünü vurgulayan özel tasarımlı kutular Fransız sanatçıların dokunuşu ile sadece Fransa’da raflardaki yerini alıyor.

Laura Normand, Aurelia Durand ve Bruno Mangyoku isimli üç Fransız sanatçının imzasını taşıyan 3 ‘kucaklaşma’ temalı kutu tasarımın hikayesi ise çok özel. Coca Cola’nın aynı isimli reklam filmi, yüzücüler Lilly King, Kaylene Corbett ve Annie Lazor’un dünya rekoru kıran 200 metre kurbağalama performansının ardından Tatjana Schoenmaker‘ı kucakladıkları Tokyo 2020’ye bir selamla başlıyor. Bu dört kadın sporcu, tıklım tıklım dolu Paris 2024 arenasında kucaklaşırken, kalabalıkta Coca-Cola yudumlayan bir kadın bu dokunaklı andan ilham alıyor ve aynı şeyi yapmak zorunda hissediyor. Kadın tribünlerdeki bir satıcıyı kucaklıyor ve bu kucaklama stadyumda; Paris sokaklarında ve dünyada bir dalga etkisi yaratıyor.

İşte bu kampanyanın bir bacağı niteliğindeki kutu tasarımları da kucaklaşmanın çeşitli hallerini ve olimpiyat keyfinin ancak o anları paylaşarak çıkacağını başarılı şekilde ifade ediyor.

 

Görsel: Coca Cola