Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Türkiye’deki 50. Yılında Koka-Kola Oldu

Coca-Cola Türkiye’deki 50. Yılında Koka-Kola Oldu

Marka ülkemideki 50. yılını kutladığı kampanyasında logo ve adını da Türkçeleştiriyor.

Coca-Cola Türkiye’de 50. yılını kutluyor. Bunun için yapılan kampanyanın iki güçlü ayağı var; bir tanesi Halit Kıvanç’ın seslendirdiği, Erol Evgin’in unutulmaz ”
İşte Öyle Bir Şey” şarkısının müzikleriyle yapılan reklam filmi. Film, basit ama çok güçlü bir fikre dayanıyor: günlük konuşmada kullandığımız birçok kelime ve deyimi başka dillere çevirmek çok güç. Biz olma duygusunu iyi yerden yakalayan film, toplumun ayrışmaya hazır olduğu bugünlerde sosyal bir mesaj da taşıyor aslında. Filmin reklam ajansı reklam efsanelerimizden Karpat Polat’ın yeni kurduğu ajansı Karpat.

http://www.dailymotion.com/video/x1mkjmo

Tabii ki kampanyanın diğer güçlü ayağı, tıpkı isimli ürün ambalajları kampanyasında olduğu gibi, ürünün kendi adını değiştirmesi. Coca-Cola, ülkemizde pek alışık olmadığımız bir şeyi yaparak adını, sanını, logosunu değiştirip Türkçeleştiriyor ve Koka-Kola oluyor.

Sadece Koka-Kola yazan ürün ambalajı kendi başına sosyal medyada ses getirme potansiyeli için yeterliyken filmle de birleşince Twitter’da -göründüğü kadarıyla- organik olarak
trending topic de oluyor kolayca. Instagram’da da #kokakola etiketinin hızla görsel aldığı görülüyor. Twitter’dan seçtiğim bazı tüketici paylaşımlarını da ekliyorum.

Bu arada Ekşi Sözlük’te de konu hızlı bir tartışma yaratmış 
bile. Oradaki yorumlardan birisi de Coca-Cola’nın küresel stratejisi gereği birçok ülkede isim ve logosunda yaptığı değişikliklerin derlendiği şu görseli paylaşmış: