Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Citroen ile WTCC Belçika Yarışı [Advertorial]

Citroen ile WTCC Belçika Yarışı [Advertorial]

Citroen Türkiye'nin davetlisi olarak Belçika'daki WTCC yarışını izledim.

Geçtiğimiz hafta sonu WTCC’nin bu sezon Avrupa’daki son yarışı olan Belçika Grand Prix’sini izlemek için ünlü Spa Francorchamps pistindeydim. Citroën Türkiye ve Pure New Media ekibiyle birlikte bu projeyi bir içerik geliştirme fırsatı olarak değerlendirmeye karar verdik.

Hafta sonu öncesinde Citroën Türkiye sosyal medya hesaplarından duyurulan bir yarışma yapıldı (citroenleyarisiyoruz.com). Bu yarışmada kazanan talihli Kaan Bilge de bizimle birlikte Belçika’daki yarışı izlemeye geldi. Etkinlik öncesi şu videoyla bir duyuru yaptık. Sonra da Belçika’da Citroen Racing ekibi Citroen Türkiye ekibi, talihlimiz ve arkadaşı ile ben buluştuk ve cumartesi sıralama turlarını izleyip pazar da müthiş yarışları izledik. Yarışlar diyorum, çünkü WTCC’de her pazar yaklaşık yarım saat arayla iki yarış gerçekleşiyor. Aynı pilotlar, önce sıralama turlarında kazandıkları yerlere göre dizilip yarışıyor, sonra ilk 10 tersten sıralanarak tekrar start alıyorlar.

Bu güzel hafta sonunun kısa özet videosu:

Bu da biraz daha uzun versiyon:

Tabii organizasyon en iyi yanlarından birisi, Citroen Türkiye’nin bizleri sadece tribünden yarış izlemek için değil, bir motor sporları etkinliğinin tüm katmanlarını deneyimleyebilmemizi sağlamasıydı. Citroen Racing garajında takımın 3 star pilotuyla röportaj yapabilme fırsatı da bu deneyimin bir parçasıydı. Daha önce çok farklı kişiyle röportaj ya da görüşme yaptım ama sıralama turlarından yeni çıkmış birbirinden tecrübeli üç yarış pilotuyla konuşmak beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Aşağıda Sebastien Loeb, Jose-Maria (Pechito) Lopez ve Yvan Muller’le yaptığım röportajların videolarını izlerken bu heyecanımı aklınızda tutun olur mu? 😉

Tüm videolarda hem görüntüleri çeken, hem de montajları gerçekleştiren görüntü yönetmenimiz Murathan Varol’a da buradan tekrar çok teşekkürler!