Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Citibank’tan Elektronik Hesap Defteriyle Para Birimi: Citicoin

Citibank’tan Elektronik Hesap Defteriyle Para Birimi: Citicoin

Citigroup ülkeler arası para işlemleri için elektronik hesap defteri ve para birimini geliştirmeyi hedefliyor.

Küresel çapta hizmet veren banka Citigroup elektronik para birimi transferi için hesap defteri görevi gören üç blok zinciri geliştirdi. Kendi içlerinde birim testi yapan firma adına Citi Innovation Labs direktörü Ken Moore henüz testlerde gerçek para birimlerini kullanmadıklarını ifade etti. Bitcoin eş değerindeki elektronik para biriminiyse Citicoin olarak adlandırıyorlar. (Bitcoin eş değerinde denilse de blok zincir işleyişinde her bir işlemin onaylanabilir kaydının bulunduğu, girilen bilginin silinemediğini ve kayıtların sadece sistemdeki çoğu kişinin fikir birliğiyle güncellendiğini de belirtelim.)

Açık kaynak yaklaşımıyla söz konusu teknolojiyi geliştiren Citigroup’un temel amacı ticari kullanımdan ziyade ülkeler arası para transferi işleyişine odaklanmak. Yerel bankalara para transferi yaparken nakit teminatı, anlık döviz işlemleri gibi zorunlulukları da ortadan kaldırma ihtimalleri de bu kapsamda test ediliyor.

Kenya’da bölgenin en büyük mobil ağ operatörü Safaricom’la anlaşarak para işlemlerini banka hesabı gerektirmeden sadece cep telefonunuz üzerinden yapmanızı sağlayan Citigroup geleceğin dijital parada olduğunu savunuyor. Bitcoin gibi spesifik şifreleme tabanlı birimlerin geleceğinin ise pek net olmadığı kanısında.

Hello from sunny #LA! #CitiforCities

A post shared by Citi (@citi) on

Görsel: Tech Crunch