Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevredeki Sesleri Kaydeden Akıllı Bileklik

Çevredeki Sesleri Kaydeden Akıllı Bileklik

Giyilebilir ses kaydedici olan Kapture tek dokunuşla ses topluyor.

Her gün yüzlerce sesin arasından geçerek yaşıyoruz. Toplu taşıma, trafik, okul, ibadethane ve en çok da insan sesleri çevreliyor günümüzü. Kimisi faydalı iken kimisi sadece gürültü olarak geliyor kulağa. Tüm bu devinim içerisinde insan bazen yorulduğunu hissediyor. Fakat kimi zaman da rastgele bir sesi duyduğu anda gülümseyebiliyor. Yanından geçen insanın söylediği komik bir söz veya yaptığı keyifli bir telefon görüşmesi günün seyrini değiştirmeye yetiyor.

Kapture, sürekli olarak yaşadığınız son 60 saniyeyi dinliyor. Siz o anı kaydetmek isterseniz, cihaza dokunmanız yeterli oluyor. Ardından düzenleyip akıllı telefonunuza Bluetooth ile gönderiyor. Dokunup kaydetmediğiniz sürece ise sesler hiçbir server, bulut veya aygıt üzerinde depolanmıyor.

Ses toplamak hem bir hobi hem de büyük bir ilham kaynağı. Bu amaçla Ekim 2013’te sonlandırdıkları Kickstarter kampanyası amacına ulaştı ve Kapture bu sene sonunda son kullanıcıya ulaşacak. Hala ön sipariş kabul eden şirket, özel hayatın gizliliği korumak için tasarım ve gösterge konularında da özenli davranmış. Özellikle çarpıcı ve parlak renkler kullanılan ürün, kayıt yaptığında LED ışıklarıyla bilgi veriyor. Ve en öenmli özelliği ise kayıt işlemini tamamlamak için bireyin fiziksel bir aksiyonda bulunarak cihaza dokunması gerekiyor. Bu da açık mikrofonla sürekli kayıt alıp insanları dinleyerek taciz eden gizli kayıt cihazı ünvanını almasını engelliyor.

Kickstarter için hazırlanan poster görselleri;

Görsel; Facebook/Kapture