Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions Küresel Yaratıcılık Raporu 2019 Yayınlandı

Cannes Lions Küresel Yaratıcılık Raporu 2019 Yayınlandı

En iyi performans gösteren markalar ve ajansların sıralamalarının yer aldığı 2019 Global Creativity Report Cannes Lions tarafından yayınlandı.

Yaratıcılık ve etkinlik kıyaslaması için sektörün önde gelen kaynaklarından biri olan 2019 Global Creativity Report (2019 Küresel Yaratıcılık Raporu) Cannes Lions tarafından yayınladı. Rapor bu sene küresel pazarlama ve medya servisi WARC’nin katkılarıyla genişletildi. 139 sayfalık 2019 Global Creativity Report içeriğinde yer alan yeni bölümleriyle Grand Prix kazanan işleri derinlemesine analiz ediyor.

Raporda yılın yaratıcı markalarının sırlaması ve bölgesel iletişim ağı sıralaması yanı sıra bağımsız ajans sırılaması yer alıyor. Ayrıca yönetmen, yaratıcı yönetmen, sanat yönetmeni ve metin yazarı sıralaması da bulunuyor. Bununla birlikte Cannes Lions özel ödülleri, en iyi performans gösteren ajanslar, prodüksiyon şirketleri ve markalar hakkında veriler yer alırken performansları hakkında kapsamlı bir genel değerlendirme sunuluyor. Bu sene Grand Prix ödülünü alan markaların çeşitliliği de vurgulanıyor. Çin, İsrail, Polonya, Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerde büyük ödülü kazanan şirketler bulunuyor.

Wieden+Kennedy yılın ajansı Burger King ise yılın en yaratıcı markası oldu

En iyi performans gösteren ajanslar arasında bağımsız kuruluşların üretkenliğini gösteren Wieden + Kennedy birinci oldu. Bunula birlikte yılın ajansı ve bağımsız ajansları arasında Droga5, New York, RBK Communications Stockholm, VMLY&R Poland, Warsaw & VMLY&R gibi ajanslar bulunuyor. Burger King, bu senenin Yaratıcı Markası Ödülü’nü (Creative Brand of the Year Award) alırken toplamda 40 Aslan kazandı. Whopper Detour kampanyası ile bu sene her festivalde ödülleri toplayan şirket böylelikle 2015 senesinde aldığı 16 Aslan’ı geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Genel Direktör Simon Cook Cannes Lions Report 2019’un iletişim endüstrisindeki yaratıcılığın önemli bir kriteri olduğunu ifade etti. Temaların ve yönelimlerin derinlemesine analiz edildiği raporun pazarlama topluluğu için önemli bir kaynak olduğunu dile getirdi. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Cannes Lions Global Creativity Report 2019