Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canlı Yayın Yapabilen Kağıt Drone: PowerUp FPV

Canlı Yayın Yapabilen Kağıt Drone: PowerUp FPV

PowerUp ve Parrot işbirliğiyle bir kağıt parçasını canlı yayın yapabilen ve Google Cardboard'la kontrol edilen bir drone'a dönüştürebiliyorsunuz.

Drone teknolojileri geliştikçe sadece donanım olarak değil kullanım ve farklılık açısından da yatay bir genişleme içerisine giriyor. PowerUp FPV de bu konudaki dikkat çekici örneklerden biri olarak öne çıkıyor. Kağıttan yapılmış uçaklar anlık eğlencelerin popüler yanıtları olarak her devirde karşımıza çıkıyor. PowerUp ise kağıt uçakları uzaktan kontrol edilebilen robotlara dönüştüren bir girişim.

Bu kez sınırları biraz daha zorlayarak uçarken canlı yapabilen bir kağıt drone geliştirmeyi kafalarına koymuşlar. 2 yıl boyunca süren deneme ve prototip geliştirme sürecinden sonra PowerUp FPV ile bu deneyimi herkesin yaşamasını amaçlayıp Kickstarter’da görücüye çıkıyorlar.

Drone geliştiricisi Parrot ile işbirliği yapan PowerUp, sade bir ekipman olarak geliyor ve herhangi bir kağıt uçağa monte ederek kullanılabiliyor. Ve sonra işin en keyifli anı başlıyor: Google Cardboard’umuzu takıp adeta uçağın gözlerinden uçarcasına başımızı hareket ettirerek kontrol etmek! Sanal gerçeklik ile kontrol etmekten yorulursanız da telefonu gamepad gibi kullanabiliyor veya otopilot ile kendi haline bırakabiliyorsunuz.

Görsel; PowerUp FPV