Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BuzzFeed İle Reklam Devi WPP’yi Buluşturan Ortaklık

BuzzFeed İle Reklam Devi WPP’yi Buluşturan Ortaklık

BuzzFeed dünyanın en büyük reklam holdingi WPP bünyesindeki GroupM ile ilk küresel reklam anlaşmasını gerçekleştirdi.

BuzzFeed‘in geçen hafta Vox Media ile birlikte ABD’nin yayın devlerinden NBCUniversal’dan 200 bin dolarlık yatırım aldığını aktarmıştık. BuzzFeed’in Japonya’ya yayılmak için Yahoo Japan’la anlaştığı da Pazar Gazetesi’nin son sayısına yansımıştı. Markalar tarafından oldukça değerli olan çevrim içi medya şirketinin son haftalarda yatırım ve iş birlikleri açısından en hareketli dönemine girdiğini söylesek yanlış olmaz. Zira Adweek’in haberine göre BuzzFeed, şimdi de dünyanın en büyük reklam holdingi WPP‘nin medya satın alma grubu olan GroupM ile anlaştı.

GroupM ile anlaşmanın odağında markalı içerik ve içerik dağılımına dair veri takibi konuları ön plana çıkıyor. Her iki taraf için de büyük fırsat olarak görünen anlaşmanın merkezinde veri, medya, teknoloji ve yaratıcılığı kesiştirme fikri yatıyor.

GroupM hızla büyüyen medya ortamında genç nesle hitap eden içerikleri destekleme niyetindeyken BuzzFeed’in içerik verisinin dağılımını takip eden, yeni teknolojisi Pound’u test edecek ilk ajans olacak. BuzzFeed ise Los Angeles’taki BuzzFeed Motion Pictures kampüsündeki bir grup yaratıcısıyla WPP’nin küresel müşteri kadrosu için çalışacak ve GroupM’in müşterilerinden ayrıcalıklı reklam geliri elde edecek. WPP de BuzzFeed Motion Pictures kampüsünde oluşturacağı yaratıcı ekiple şirkete kampanyalar için içerik hazırlarken nelerin çalıştığı nelerin çalışmadığını gösteren, marka verisi ve editoryal içerik odaklı içgörülerini paylaşacak.

BuzzFeed gelecekte başka medya ajanslarıyla da anlaşmalara açık olduğunu belirtirken; GroupM ile anlaşmasından kazançlı çıkacağı diğer noktalar; WPP’nin müşteri kadrosuyla iş birliği yapması sonucu hedef kitlesini önemli derecede büyütmesi ile etki alanını genişletmesi ve Pound teknolojisinin WPP müşterileriyle test edilmesi doğrultusunda markalı içeriğin mesajlaşmalarda ve dijital ağlarda nasıl yayıldığını görebilmesi olacak. Pound teknolojisi her bir içeriğe gömülen UTC kodu ile belli bir platformda kaç defa paylaşıldığı bilgisini veriyor.

Görsel; TechCrunch 1, 2