Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Türkiye ‘Börgır’ Personasıyla Tüketicileri Gülümsetiyor

Burger King Türkiye ‘Börgır’ Personasıyla Tüketicileri Gülümsetiyor

1995’ten beri Türk tüketiciyle buluşan fast food zinciri Burger King, yerelleştirme konusunda ne kadar yaratıcı ve ‘halden anlayan’ bir marka olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

İstanbul’da yaşayanlar veya İstanbul’a ziyaret nedeniyle yolu düşen hangimiz en az bir defa bir arkadaşımızla, sevgilimizle ya da yeni tanışacağımız biriyle Taksim’deki Burger King’in önünde buluşmamışızdır ki? Şimdi söz konusu buluşma yerini Taksim’deki Burger King olarak betimleyince duygu size tam olarak geçmemiş olabilir. Çok normal!

Eğer lokasyonu ‘Taksim Börgır’ olarak tarif etseydik işte o zaman aynı dili konuşuyor olabilirdik değil mi?

İşte global fast food devi Burger King Türk tüketicilerin, Burger King restoranlarından kısaca ‘Börgır’ olarak bahsetmesinden yani bu ortak dilden yola çıkarak, sosyal medyada kullandığı logoları ‘Börgır’ olarak değiştirdi. Müşterilerinin ağız alışkanlığını adeta kendi marka ismiymiş gibi sahiplenen marka, bu hamlesiyle bir global bir markanın yereldeki tüketicisi ile nasıl bağ kurması gerektiğine dair bir strateji dersi veriyor.

Kampanyanın Filmi ‘Burger’ Sözcüğünü Tamamen Sahipleniyor

Burger King Türkiye’nin bu kampanya ile sahiplendiği alanlar, müşterilerinin markaya uygun gördüğü ‘Börgır’ kelimesi değil aynı zamanda İngilizce dilinde ‘börgır’ olarak telaffuz edilen ‘Burger’ kelimesinin ta kendisi!

‘BÖRGIR deyince akla biz geliriz. Siz de yıllardır BÖRGIR’a gelirsiniz’ sloganı ile servis edilen filmde, erkek arkadaşına ‘Hadi akşam burgere gidelim’ diye mesaj atan bir kadının, erkek arkadaşını yeni nesil bir burgercide bulmasından sonra yaşadığı hayal kırıklığı bu sahiplenmeyi izleyene oldukça güçlü şekilde geçiriyor: ‘Ben sana burger mi dedim? Börgıra gidelim dedim’

Yine Taksim BÖRGIR klişesi atlanmadan kurgulanan film, aynı zamanda minik porsiyonlar servis eden bir fine dining restoranına gidip aç kalan ve çıkışta BÖRGIR’a gitme hayalleri kuran bir çifte ve İzmir ve Ankara gibi kentlerde bulunan tüketici stereotiplerine de yer veriyor.

 

Künye:

Ajans: VML Türkiye

Dop: Arınç Arısoy

Executive Producer: Mert Turan

Yönetmenler: Sedat Dündar & Umut Dizdar

Yapımcı: Orçun Aslan & Nesli Altıntaş

Post Supervisor: Sezi Meriç

Color: The Post Brothers

 

 

Görsel: Burger King Türkiye YouTube