Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Test Katılımcının Düşüncelerini 3B Dijital Heykele Dönüştürüyor

Bu Test Katılımcının Düşüncelerini 3B Dijital Heykele Dönüştürüyor

Knack'in psikologlarla birlikte geliştirdiği "Think in Colour" isimli test, düşünceleri soyut bir dijital heykel olarak görselleştiriyor.

Belçikalı haber dergisi Knack, düşüncelerinizi görselleştirmenize ve başkalarınınkinden ne kadar farklı olduklarını gözlemlemenize yardımcı olacak ilgi çekici bir test hazırladı. VUB’daki (Vrije Universiteit Brussel) psikologlarla birlikte geliştirilen Think in Colour adlı çevrim içi test, katılımcıya çeşitli sorular soruyor ve cevaplara bağlı olarak ekranın sağ köşesinde soyut bir hykel oluşturuyor. Verdiğiniz her cevaba göre heykelde meydana gelen değişimleri gözlemleyebiliyorsunuz.

Amaç katılımcının kendi düşüncelerini kavrayabilmesi

Model ilk başta beyaz bir yumurta olarak beliriyor. Bunu bir parça dijital heykel çamuru gibi hayal edebilirsiniz. Katılımcılardan bir dizi parametre aracılığıyla belirli konular hakkındaki düşüncelerini veya duygularını ölçmeleri isteniyor. Sol üstte, sorulan sorunun amacını belli eden bir başlık yer alıyor. Soruya bir ucunda “kesinlikle katılıyorum”, diğer ucunda ise “kesinlikle katılmıyorum” yazan bir kaydırmalı çubuk üzerinden cevap veriyorsunuz. Bu cevap, 3B modelin şeklini, rengini, dokusunu ve hareketlerini anında etkiliyor. Bu arada beğenmediğiniz soruları cevaplamadan geçebiliyorsunuz.

Test, katılımcının empati, açık fikirlilik, esneklik, entelektüel merak ve buna benzer özelliklerini inceliyor. Genel yayın yönetmeni Bert Bultinck’e göre amaç, okuyucuları kendi düşünme biçimlerini sorgulamaya itmek. Knack dergisi ve birlikte çalıştıkları yaratıcı ajans Mutant, insanların giderek bölünen bu dünyada var olabilmek için kendi düşüncelerini kavramayı öğrenmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Testin sonucunda düşüncelerinizle ilgili metne dökülmüş sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. Bu sonuçlarda; “%97 empati sahibisin”, “%72 esnek düşüncelisin” gibisinden analizler bunlar. Sadece size özel olan 3B heykelin de JPEG veya GIF versiyonunu indirip dilerseniz sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz. Dergi, bu görsel alıştırma aracılığıyla siyah beyaz bir düşünme biçimini renkli ve daha esnek bir düşünce dizisine dönüştürmeyi umuyor.

İlerleyen aşamalarda Knack, testi röportajlarda da kullanmaya başlayacak ve ortaya çıkan özel şekilleri haftalık bir köşede sergileyecek.

Teste buradan erişebilirsiniz. Sonuçları ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Diğer ilginç kişilik ve yaratıcılık testi haberlerimizi ise buradan takip edebilirsiniz.

Ben düşüncelerimin heykelini GIF olarak indirdim ve aşağıya ekledim. Buradan diğer katılımcıların sosyal medyada paylaştığı sonuçlara da göz atabilirsiniz.

 

Görsel: Knack