Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Reklamı Atlayamazsınız Çünkü Çoktan Bitti

Bu Reklamı Atlayamazsınız Çünkü Çoktan Bitti

Manşetteki ifade YouTube'daki reklamları beş saniye sonra atlamamıza atıfta bulunan GEICO'nun "Unskippable" kampanyasına ait.

YouTube’daki reklamların beşinci saniyesi dolar dolmaz atlamaya ne kadar meyilli olduğumuzu söylemeye bile gerek yok; fakat daha yaratıcı veya farklı bir iş çıkarmak için bu durum değerlendirilebilir mi? The Martin Agency, otomobil sigortası şirketi GEICO‘nun “Unskippable” kampanyasını bu durumun etrafında şekillendirmiş.

Dört reklam filmi olan kampanyada kahramanlar beş saniye içinde kendi aralarında konuşuyor, ortalama on saniye içinde de reklam tüm mesajını vermiş oluyor. Yarım saniye ve bir dakika arasında değişen filmlerin geri kalanında ise “reklam bittiğinden” karakterler hareket etmeden oldukları yerde duruyor. Sadece etrafındakiler kaldıkları yerden devam ediyor, ki bu kısımların da komik görüntülere sahne olduğu izlemeden tahmin edilebilir.

“Bu reklamı atlayamazsınız; çünkü çoktan bitti” sözünün devamında verilen mesaj da sigorta şirketine ayrılacak 15 dakikanın bir şeyler kazandıracağı üzerine.

Güncelleme 19 Ekim 2016 14:15

Resmi reklam filmleri, telif gibi konular nedeniyle bir süre sonra kaldırılabiliyor. Bu nedenle habere 3. parti bir kullanıcının derleme videosunu da ekliyoruz.


https://www.youtube.com/watch?v=Xem5xiONzYY


https://www.youtube.com/watch?v=NdQxqxo3rzk

Manşet görseli videodan alınmıştır.