Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik İllüzyona Dönüşen Vücutlar

Optik İllüzyona Dönüşen Vücutlar

Natalie Fletcher, boyama tekniğiyle görsel algıyı yönetiyor.

Natalie Fletcher, aradığı şeyin ne olduğunu bilmeden yola çıkan bir isim. Amacını veya hedefini bilmeden hayatına devam ederken Oregon eyaletinin Bend kentine taşındığında, onu mutlu eden işi de keşfediyor. Üstün tecrübeleri olmamasına rağmen yeni geldiği bu şehirde iş ararken bir anda vücut boyamayla eserler üretebileceğini fark ediyor. Ve onu tamamız da bu rastlantı sayesinde oluyor.

Birkaç yılda vücut boyama alanında uzmanlaşarak etkileyici eserler ortaya çıkarıyor. Pek çok farklı temada projeyi yöneterek çeşitli eserler ortaya çıkarıyor. Kimisinde Trina Merry gibi şehre ve doğaya dahil ediyor, kimisinde ise görsel algıyı yerle bir eden boyamalar yapıyor.

Just an Illusion isimli çalışmasında erkek arkadaşı Todd’un vücudunu fuşya, camgöbeği, yeşil ve sarıya boyarak siyah konturlarlar çiziyor. Bu siyah hatlar boyamaya derinlik katarak sanatçıya anlatmak istediğini aktarabileceği alan yaratıyor.

Sanatçının 100 Bodies Across America isimli son projesinde ise Amerika Birleşik Devletlerindeki tüm eyaletleri dolaşarak her birinde iki vücut boyama eseri ortaya çıkaracak.

Görsel; Natalie Fletcher