Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bireysel Bir İnteraktif Animasyon Deneyimi: Way to Go

Bireysel Bir İnteraktif Animasyon Deneyimi: Way to Go

Ormanın içinde yürürken atılan her adım bir maceradır.

Önemli olan yolculuğun sonu mudur yoksa yolculuk boyunca yaşananlar mı? Eğer yanıt baştan sona yaşananlar ve edilinilen tecrübeyse Way to Go, kendi yolunuzu çizmeniz için hazırlanmış bir animasyon yapımı. 

Sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift ile uyumlu olarak hazırlanan yapım, bu yıl Sundance Film Festivalinde yer aldı. Arcade Fire’ın ödüllü müzik videosu Just A Reflektor‘ın yönetmeni Vincent Morisset ve ekibi tarafından hazırlandı.

Herhangi bir bilgisayar öğesine sahip olmayan bu deneyim; 360 derece gözlem, hareket ve müzikle besleniyor. 5 ile 105 yaşındaki herkesin yaşayabileceği bir tecrübe olan Way to Go, sanal gerçeklik gözlüğü olmayan için de Google Chrome üzerinden de erişilebiliyor.

İnternet sitesini ziyaret ettiğinizde “Yolculuk, 6 dakika da sürebilir sonsuza kadar da.” uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Ve bu noktadan sonra tamamen yalnızsınız. Ben de size yardımcı olamam. Çünkü kendi yolculuğumu tamamlayamadım. Ormanın arasında gezdim. Farklı birkaç silüet gördüm. Bir izin peşinden gittiğimi hissettim. Ve sonunda yanıldığımı gördüm. 

Eğer önemli olan varılacak nokta olsaydı, her hikaye iki kişinin karşılaşmasıyla başlayıp sonsuza kadar mutlu yaşamasıyla biterdi. Fakat medeniyetler boyunca anlatılan tüm güzel hikayeler yolculuğu betimleyip tecrübelerin yarattığı etkiyle beslendi.

Görsel; Way to Go