Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beşiktaş’ta Yaşamı Ölçen Etkileşimli Pano

Beşiktaş’ta Yaşamı Ölçen Etkileşimli Pano

Düşlerinle Gel etkileşimli panosu, Beşiktaş'ta yaşamanın hissini iplerle minik haritalar çıkararak ölçüyor.

Disiplinler arası üretim platformu Şehrine Ses Ver, 16 – 18 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş Demokrasi Meydanına etkileşimli yerleştirme yaptı. “Düşlerinle Gel” mesajıyla hazırlanan pano sıradan ve katılımcılar için sıkıcılaşan anket çalışmalarından çok farklı bir noktada konumlandırıyor kendini. Dikey ekseni yaş, yatay ekseni de sorulara ayıran pano, kesiştiği noktaları da minik çivilerle süslemiş.

Böylece anketi doldurmaya başlarken yaşınıza göre ip seçiyorsunuz ve en baştan başlıyorsunuz. Beşiktaş’taki yaşam kalitesini ölçümlendirmek adına sorulan sorulara yanıt verdikçe her katılımcının kendine özel bir haritası çıkıyor. Sayı ve yaş aralığı genişledikçe Düşlerinle Gel panosu renklerle bir cümbüşe dönüyor.

Şehrine Ses Ver ekibi, 18 Mayıs sonunda etkileşimli panoyu kaldırmak için geldiğindeyse panonun taşıma araçlarına sığmadığını görüyor. Önceki günlerde de mahalle sakinler oldukça özenli ve zarar vermeden kullandığı için Beşiktaş’ın duyarlılığına güvenerek panoyu orada bırakmaya karar veriyorlar. Pano şu anda bağımsız yaşamını kurup kendi ayakları üzerinde durabilecek olgunluğa kavuşmuş.

Görsel; Şehrine Ses Ver