Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bedenin ve Doğanın Bir Bütün Olduğu Gerçeküstü Otoportreler

Bedenin ve Doğanın Bir Bütün Olduğu Gerçeküstü Otoportreler

Fotoğrafçı Arno Raffael Minkkinen, bedenini ve doğayı esas alarak yarattığı gerçeküstü kompozisyonlarını Photoshop kullanmadan hazırlıyor.

Amerikalı fotoğrafçı Arno Raffael Minkkinen, kendi bedenini doğa manzaralarına perspektif oyunlarıyla yerleştirerek çektiği siyah beyaz fotoğraflarında gerçeküstü kompozisyonlar yaratmış.

Yaklaşık 40 yıldır gerçeküstü otoportrelerini fotoğraflayan sanatçının eserlerinde kendi çıplak bedeni doğayla bütünleşiyor. Minkkinen’ın çalışmalarını diğerlerinden bir adım öteye taşıyan şeyse sanatçının kompozisyonlarını oluştururken Photoshop veya benzeri manipülatif araçlar kullanmıyor olması: Bir gölün yüzeyinde kalem tutan eli, bembeyaz karların içindeki bedeni, suyun yansımasıyla bambaşka bir boyut kazandırdığı elleri… Hepsi, sanatçının bedenini kullanarak yarattığı gerçek kompozisyonlar.

Minkkinen, çalışmalarıyla ilgili şöyle demiş: “Bazı fotoğraflarım basit görünüyor olabilir, ama aslında insan bedeninin sınırlarını ve yeterince isteyince neleri risk edebildiğini test eder nitelikte.”

Minkkinen’in fotoğraf serilerinin yer aldığı kitaplarına şuradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; arno-rafael-minkkinen, arnorminkkinen