Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Banknotları Boyayarak Ortaya Çıkan Süper Kahramanlar

Banknotları Boyayarak Ortaya Çıkan Süper Kahramanlar

İtalyan sanatçı Alessandro Rabatti, Facebank projesiyle krizlerden kurtuluşun maskeler ardındaki kahramanlarla gerçekleşeceğini sembolize ediyor.

Ekonomik krizlerin ve küresel dalgalanmaların içindeki küresel dünyamız, bir kahramanın ortaya çıkarak bize hak edileni, vaad edileni vermeyecek. Ancak paraların üzerine suretlerini bastığımız ve ülkelerin kimliğinde önemli yere sahip karakterler, bu gibi kırılgan anlarda toplumu bir araya getirecek güce sahip olmalılar. Ancak onlar da maskelerin arkasına saklanarak kurtarıcı olarak sembolleri öne çıkarıyor.

İtalyan sanatçı Alessandro Rabatti, Facebank projesiyle Amerikan Doları, İngiliz Sterlini ve Çin Yuanı üzerindeki ikonik figürler için maskeler yapıyor ve onları kurtarıcıları olacağı dünya ile baş başa bırakıyor.

Para ve banknot üzerine işleme yapmak hem ekonomik ve siyasi hem de toplumsal boyuta sahip olduğu için dışavurumda kendi anlamlarını oluşturabiliyor. Tales You Lose projesi Dünya’nın farklı yerlerindeki bozuk paraları boyayarak karakterler bahşediyordu. Yunan sanatçı Stefanos ise Yunanistan’ın Euro bölgesine girmesiyle ve 2008 Mortgage Kriziyle hayatında değişenleri Avrupa’nın para birimi üzerine yaptığı çizimlerle toplumsal değişimi eleştiriyordu.

Görsel; Alessandro Rabatti